Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Odchod Michala Doktora ze strany a jeho výroky ODS poškozují

Podle nově jmenovaného ministra průmyslu a obchodu Martina Kuby (ODS) odchod Michala Doktora ze strany a výroky, jimiž tento krok odůvodňuje, ODS poškozují. Jeho postup je nepochopitelný, ve středu řekl Kuba.

Rozhodnutí Michala Doktora odejít ze strany nově jmenovaného ministra průmyslu a obchodu Martina Kubu překvapilo. "Mluvili jsme spolu v pondělí na regionálním sněmu strany. Řekli jsme si, že jsme oba hovořili s premiérem Petrem Nečasem o ministerstvu a shodli jsme se, že možnost jmenování někoho z nás je velkým úspěchem jihočeské ODS. Také jsme mluvili o řešení dostavby třetího a čtvrtého bloku Temelína. Dohodli jsme se, že ať už se ministrem stane kdokoliv z nás, budeme spolupracovat," řekl Kuba.

Doktorův odchod stranu poškodí. "Kdyby premiér jmenoval ministrem Michala Doktora, neměl bych s tím problém. Byl jsem po našem pondělním rozhovoru přesvědčen, že to platí i naopak. Mediální přestřelka, která se nyní v souvislosti s odchodem Michala Doktora ze strany odehrává, stranu poškozuje a jeho výroky považuji za nešťastné," dodal Kuba.

Michal Doktor ve středu všechny svým prohlášením překvapil, když oznámil: "Dnes ve 13.30 končím se svým členstvím v ODS. Důvod je ten, že předseda vlády jmenoval ministrem průmyslu a obchodu Martina Kubu. Jakkoliv premiérovo rozhodnutí respektuji, doteď jsem toto jméno od pana premiéra v souvislosti s kandidaturou neslyšel," řekl Doktor.

Autor: Dobrin Stojcev, Mediafax

Štítky Michal Doktor, ODS, Martin Kuba, ministr průmyslu a obchodu České republiky, Petr Nečas, Jaderná elektrárna Temelín, Mediafax

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Odchod Michala Doktora ze strany a jeho výroky ODS poškozují  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.