Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jiří Zimola zvažuje kandidaturu do vedení ČSSD

Jiří Zimola zvažuje kandidaturu na místo ve vedení ČSSD, i když nebude do celostátní konference strany vyřešena kauza stavby jeho rekreačního domu v Lipně nad Vltavou. Případ vyšetřuje policie, která bývalého jihočeského hejtmana neobvinila. Zimolu navrhla na předsedu strany například plzeňská sociální demokracie. Celostátní konference ČSSD bude 18. února v Hradci Králové. Zimola se obává, že do té doby nemusí policie případ uzavřít.

„Řekl jsem si sám sobě, že sociální demokracii nechci touto věcí nijak zatěžovat. Z druhé strany dostávám spoustu názorů od kolegů z ČSSD z celé republiky s poukazem na to, že například liberecký hejtman Martin Půta je obviněný a stejně kandidoval (do Sněmovny),“ uvedl Jiří Zimola.

Dodal, že ho policie prověřuje a byl jí podat vysvětlení. Případ kolem stavby rekreačního domu v Lipně nad Vltavou stál za pádem krajské koalice na jihu Čech loni na jaře. Opozice poukazovala na to, že Zimolovi nechal postavit dům Martin Bláha, který byl ředitelem krajské organizace Jihočeské nemocnice, za což pobíral roční odměny sedm milionů korun. Zimola řekl, že by si přál, aby policie vyšetřování skončila do únorového sjezdu. „Doufám v to, protože jsem byl podat vysvětlení o věci před více než čtyřmi měsíci. Ale žádné detaily o tom, v jaké fázi policie je, skutečně nevím,“ uvedl.

Zimola se zatím nerozhodl, na jakou funkci ve vedení strany by eventuálně kandidoval. Dodal, že záleží na tom, zda o něj budou stát členové strany. „Rád bych si o tom všem ještě popřemýšlel a mám na to měsíc čas,“ dodal.

Foto Jana Kroneislová | Zdroj ČTK

Štítky Jiří Zimola, ČSSD, kandidatura, politika, policie, dům, Lipno nad Vltavou, Hradec Králové, Martin Půta, Martin Bláha, Jihočeské nemocnice, a.s., Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jiří Zimola zvažuje kandidaturu do vedení ČSSD  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.