Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Tábor povede Štěpán Pavlík. Křehkou koalici poskládá hnutí Tábor 2020, Piráti, Jinak! a ČSSD

Druhé největší město v Jihočeském kraji má sestavenou koalici. Po sobotním jednání se na koaliční smlouvě dohodli zástupci hnutí Tábor 2020, České pirátské strany, hnutí Jinak! a ČSSD. V sedmadvacetičlenném zastupitelstvu tak budou mít křehkou koalici o čtrnácti členech. Starostou města bude lídr hnutí Tábor 2020 Štěpán Pavlík.

"Díky úplně všem partnerům v třítýdenních jednáních, bylo to korektní," shrnul v sobotu na svém facebookovém profilu budoucí starosta.

V Táboře vyhrálo volby hnutí Tábor 2020, které získalo 6 mandátů v zastupitelstvu stejně jako druhé ANO. Čtyři zastupitele budou mít Piráti, tři hnutí Jinak! stejně jako Sdružení nezávislých kandidátů Tábor sobě. Po dvou mandátech má ODS a KSČM a jen těsně do zastupitelstva proklouzla ČSSD s jedním mandátem.

„Po třech týdnech jednání jsme dnes dosáhli shody. Strany Tábor 2020, Piráti, JiNAK! a ČSSD dnes v odpoledních hodinách podepsaly koaliční dohodu. Jsem moc ráda, že se koalici podařilo sestavit se stranami, které mají podobný program a s lidmi, kteří mají podobné morální hodnoty,“ napsala na svém facebookovém profilu krátce po podpisu koaliční smlouvy Michaela Petrová z hnutí JiNAK!

Autoři | Foto Tábor 2020

Štítky Tábor, volby, Tábor 2020, Piráti, Jinak!, ČSSD, Štěpán Pavlík, koalice, Česká pirátská strana, Jihočeský kraj, ANO 2011, ODS, KSČM

Tábor povede Štěpán Pavlík. Křehkou koalici poskládá hnutí Tábor 2020, Piráti, Jinak! a ČSSD  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.