Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Podvodníci nabízejí falešné registrace potřebné pro vstup do Německa. Policie nabádá k využívání oficiálního webu

Jihočeští policisté varují před podvodníky, kteří se chtějí přiživit na aktuálních kontrolách na česko-německých hranicích. Jejich němečtí kolegové odhalili několik cestujících, kteří předložili falešné potvrzení o digitální registraci při vstupu do země, které koupili na podvodném webu.

„Němečtí kolegové požádali jihočeské policisty o informování občanů o existujících webových podvodných stránkách pro povinnou digitální registraci při vstupu na území Německa. Při aktuálně obnovených hraničních kontrolách zjišťují němečtí policisté, že cestující předkládají falešné potvrzení o digitální registraci při vstupu do země, navíc zpoplatněné částkou 25 euro,“ shrnul mluvčí policie Jiří Matzner.

Oficiální registrace je vždy zdarma. Policisté navíc upozorňují, že cestující do Německa musí předložit potvrzení o negativním testu na covid-19 a potvrzení o digitální registraci při vstupu do země, které lze získat na oficiálním webu einreiseanmeldung.de.

Německo sjednotilo požadavek na doklad o důležitosti pendlerů

Čeští pendleři navíc budou muset v Německu předkládat při hraničních kontrolách potvrzení o důležitosti své profese od pátku, a to shodně v Sasku i v Bavorsku. Rozhodlo o tom německé ministerstvo vnitra, aby předešlo nejasnostem a nerovnému přístupu. Doklady o důležitosti žádalo od pendlerů Bavorsko již ode dneška, nově i na bavorsko-české stejně jako na sasko-české hranici bude až do čtvrtka policistům stačit od přeshraničních zaměstnanců pracovní smlouva. Potvrzení pendlerům vydají saské okresní úřady na návrh zaměstnavatelů.

Ohodnoť článek

Foto Richard Beneš

Štítky hranice, Německo, registrace, kontrola, koronavirus, opatření, podvod, Policie ČR, policie, Bavorsko, Sasko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podvodníci nabízejí falešné registrace potřebné pro vstup do Německa. Policie nabádá k využívání oficiálního webu  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.