Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Billboard ve vietnamštině? Mám k této komunitě blízko, říká předseda Svobodných kandidující na jihu Čech

Politická formace Trikolora Svobodní Soukromníci, která bude v říjnových volbách usilovat o místo v Poslanecké sněmovně, bojuje o hlasy u všech potenciálních voličů a zkouší zabodovat i u cizinců. U pražské tržnice Sapa stojí billboard hnutí Trikolora Svobodní Soukromníci s hesly „Méně papírování! Méně úředníků! Menší daně!“ ve vietnamštině.

„Mám k této komunitě blízko“

O oslovení vietnamské komunity a umístění billboardu k pražské tržnici Sapa, v jejímž okolí bydlí značná část obyvatel, kteří hovoří vietnamsky rozhodl předseda Svobodných a lídr formace Trikolora Svobodní Soukromníci v Jihočeském kraji Libor Vondráček.

„S nápadem jsem přišel na volební štáb já. Se spolužákem z Vietnamu jsme během studia vysoké školy provozovali e-shop, a tak mám k této komunitě blízko. Kolegy nápad velmi zaujal, a proto jsme se pustili do jeho realizace. Původním autorem myšlenky byl už před nějakým časem kolega z marketingové skupiny,“ sdělil pro Drbnu Libor Vondráček.

„V naší zemi musí platit naše pravidla, nikoliv pravidla, která k nám bude importovat jakákoliv národnostní komunita“

Předseda Svobodných zmiňuje, že v rámci probíhající volební kampaně se formace snaží získat hlasy voličů, které může oslovit  volební program. Právě ve svém programu však hnutí Trikolora Svobodní Soukromníci doslova uvádí, že „o českých zákonech musí rozhodovat čeští politici, kteří skládají účty českým voličům“.

O protimluv mezi tím, co hlásá hnutí v programu a tím, co stojí na billboardu, podle Vondráčka nejde. „Všechny živnostníky v naši zemi spojuje přebujelá byrokracie, vysoké daně a často až šikana ze strany státních byrokratů. A je úplně jedno, jaké jsou tito podnikatelé národnosti. Jednou z našich hlavních programových zásad je, že v naší zemi musí platit naše pravidla, nikoliv pravidla, která k nám bude importovat jakákoliv národnostní komunita či které bude pod tlakem prosazovat bruselský byrokratický aparát,“ sdělil svůj pohled na věc Vondráček.

„Zaznamenali jsme spoustu pozitivních reakcí“

Podle Vondráčka byly ohlasy na billboard pouze pozitivní. „Podle všeho jde o první náš billboard v cizím jazyce. Zaznamenali jsme spoustu pozitivních reakcí nejen ze strany vietnamské komunity, ale také všech ostatních činorodých lidí, kteří s těmi třemi hesly naprosto souhlasí,“ dodal. 

V Praze nejde o první případ použití cizího jazyka na politickém poutači. Například ODS na svých billboardech použila heslo „Ukažme sílu naší komunity“ ve vietnamštině už ve volbách do Evropského parlamentu 2014, kdy o místo v Evropě usiloval vietnamský kandidát Cong Hung Nguyen. I tehdy se politický poutač objevil u tržnice Sapa.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Filip Nekola

Štítky Jihočeský kraj, politika, volby, billboard, Trikolora Svobodní Soukromníci, Sapa, vietnamština, Praha, komunita, Trikolóra hnutí občanů, Strana svobodných občanů, Libor Vondráček, Česko, Poslanecká sněmovna ČR, Vietnam, Evropský parlament

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Richard Schmidtmajer

Tahle přizpůsobivá komunita mi na rozdíl od nepřizpůsobivé nevadí.

Čtvrtek, 26. srpna 2021, 11:33Odpovědět

Billboard ve vietnamštině? Mám k této komunitě blízko, říká předseda Svobodných kandidující na jihu Čech  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.