Počasí dnes22 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Tomáš Bouzek vede do voleb v Budějcích TOP 09 a KDU-ČSL

Do komunálních voleb v Českých Budějovicích jdou TOP 09 a KDU-ČSL pod kandidátní listinou Společně pro Budějovice. Lídrem je stávající náměstek primátora Tomáš Bouzek (TOP 09). Budějcká Drbna pokračuje v představování stran a hnutí pro podzimní volby.

Uskupení Společně pro Budějovice má nyní v českobudějovickém zastupitelstvu tři křesla a je součástí vládnoucí koalice. „V našem městě spolupracujeme už celé čtyři roky. V krajských volbách naše koalice opět uspěla, je proto logické, že se budeme ucházet o hlasy v krajském městě znovu společně,“ uvedl ke spojení lídr kandidátní listiny Tomáš Bouzek (TOP 09).

„Na naší kandidátce jsou samozřejmě i nestraníci, přesto hrdě říkáme, že jdeme v koalici, která u nás vznikla mnohem dříve, než na celostátní úrovni. Vyzkoušeli jsme si, že jsme schopni najít společnou řeč - a to není málo,” přidal poslanec a budějcký zastupitel Šimon Heller (KDU-ČSL), který je na druhém místě. Třetí je zástupkyně ředitele gymnázia Michaela Kudláčková, čtvrté místo má vývojový pracovník Oldřich Souček a první pětku uzavírá Petra Šebestíková.

V předvolebním kampani spojení jako prioritu prezentuje například udržení levného vytápění domácností s ohledem na napojení domácností na městskou teplárnu. Zástupci TOP 09 a KDU-ČSL považují za důležitý závazek kontrolu teplárny a udržení nízkých cen. Zástupci chtějí také dotáhnout výstavbu 300 nových bytů v lokalitě Čtyři Dvory, zajistit fungující MHD a udržet odpočinkové zóny ve městě, což zahrnuje například výsadbu nových stromů. 

Tématem je pro uskupení také doprava. „Jde o běh na dlouhou trať, kdy je třeba skloubit investice do silniční infrastruktury včetně obchvatu města, podjezdu pod nádražím a dalších mostů s vhodnou politikou podporující alternativní způsoby mobility. Je faktem, že rodiny drží často více aut, a je také faktem, že nové silnice se dokáží velmi rychle zaplnit a nejsou samospasitelné. Je tedy zapotřebí co nejvíce usnadnit pohyb po městě cyklistům prostřednictvím dalších bezpečných cyklotras i chodcům. Systematicky budovat čistou a rychlou MHD se smysluplným rozmístěním linek a zastávek,“ uvedl Bouzek a mimo jiné dodal, že je nutná koordinace oprav městských, krajských i státních komunikací. 

Před čtyřmi lety zvítězilo v Českých Budějovicích ANO, které získalo 12 mandátů v zastupitelstvu. Druhé skončilo HOPB s devíti mandáty. Třetí ODS si zajistila osm zastupitelů. Čtvrtí Piráti získali šest mandátů, čtyři KSČM. Šesté skončilo spojenectví STAN a Čistých Budějovic se třemi mandáty, sedmá byla koalice Společně pro Budějovice - lidovci a TOP 09 se třemi zastupiteli. Koalici vytvořily ANO, HOPB, Společně pro Budějovice a Čisté Budějovice se STAN. V zastupitelstvu o 45 členech měla původně 27 zastupitelů. Potom se počet snížil na 26, když František Konečný opustil ANO a stal se nezařazeným zastupitelem.

Letos vede kandidátní listinu ODS děkanka Ekonomické fakulty Jihočeské univerzity Dagmar Škodová Parmová, za Piráty kandiduje městská zastupitelka Zuzana Kudláčková, STAN vede do voleb krajský zastupitel Jiří Fencl a lídrem KSČM je Vojtěch Filip. Lídrem hnutí ANO 2011 je primátor Jiří Svoboda a kandidátem na primátora za Hnutí Občané pro Budějovice je Juraj Thoma. 

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto David Tesar

Štítky volby, České Budějovice, TOP 09, KDU-ČSL, Tomáš Bouzek, kandidátní listina, koalice, Volby do zastupitelstev obcí v Česku, ANO 2011, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tomáš Bouzek vede do voleb v Budějcích TOP 09 a KDU-ČSL  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.