Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Když se zdraží, parkování bude stát víc než na Václaváku

Českobudějovická opoziční ODS kritizuje zamýšlené navýšení tarifu parkovného v centru. Podle ní chce rada města na náměstí Přemysla Otakara II. změnit cenu za první hodinu parkování ze 30 na 60 Kč a za druhou hodinu z 60 Kč na 90 Kč.

ODS tvrdí, že by se České Budějovice staly městem s nejdražším parkováním v republice. Vedení radnice prohlásilo, že změna ceníku ještě není definitivní.

Opoziční českobudějovický zastupitel a ministr průmyslu Martin Kuba (ODS) řekl, že tarif by po případné úpravě předčil i ceny na Václavském náměstí v Praze.

„V Českých Budějovicích by občan za dvě hodiny parkování na náměstí zaplatil 150 korun, na Václaváku by za stejnou dobu dal korun 80,“ uvedl Kuba.

Občanští demokraté považují návrh rady na změnu ceníku za nekoncepční krok. Má prý pouze tahat další peníze lidem z kapes a poškozovat podnikatele a živnostníky v centru města. Podle Kuby totiž po případném zdražení parkovného lidé nebudou tolik jezdit do obchodů, restaurací a kaváren v okolí náměstí.

„Je to zcela absurdní, ale přesně to vystihuje styl práce současného vedení města,“ řekl v pátek Martin Kuba.

Rada hodlá nové tarify schvalovat na svém zasedání 15. května. Zatím prý není jisté, jaká přesně bude podoba parkovného.

„Nový ceník jsme prozatím vzali na vědomí a ještě se bude dopracovávat. Dohodli jsme se, že do rady bude znovu předložen,“ uvedla náměstkyně primátora Ivana Popelová (HOPB) po zasedání rady, které se konalo 20. března.

V centru města nyní existuje téměř 600 placený parkovacích míst. Radnice počítá s navýšením současného počtu. To by se mělo týkat především ulic vzdálenějších od náměstí, které spadají do levnějšího tarifu.

Zdroj: ČTK

Štítky ceník parkování, České Budějovice, zdražení parkovného, kritika ODS, parkování, Václavské náměstí, ODS, Martin Kuba, rada, Praha, Občané pro Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Vilímek

Na náměstí je nyní příšerný automobilový provoz. Trochu regulace by neuškodilo. Snad se to zlepší postavením parkovacího domu naproti zimáku.

Pondělí, 15. dubna 2013, 09:48Odpovědět

Když se zdraží, parkování bude stát víc než na Václaváku  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.