Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Primátor Thoma nabízí své místo náměstku Jochovi

Primátor a tři radní za ČSSD, tři za hnutí Občané pro Budějovice, dva za TOP 09 a dva za KDU-ČSL. I tak může v budoucnu vypadat vedení města České Budějovice. Pokud by tedy všechny zmíněné strany přistoupily na koalici, o kterou hodlají usilovat Občané pro Budějovice.

Informaci Budějcké Drbně potvrdil lídr hnutí Juraj Thoma. „Tato nabídka není žádnou novinkou. Mluvíme o ní pořád,“ řekl dnes odpoledne stále ještě úřadující budějcký primátor města.

Podle jeho slov tato forma koalice přináší, na rozdíl od koalice ANO 2011, výhody pro všechny zúčastněné strany, tedy ČSSD, OPB, TOP 09 a KDU-ČSL. „Všichni by byli plnohodnotnými členy koalice,“ zdůraznil Thoma.

ČTĚTE TAKÉ: Koalice ANO, ČSSD a KDU-ČSL je na spadnutí!

Miroslav Joch, jednička volební kandidátky ČSSD, se však v současné době nabídkou hnutí Občané pro Budějovice nezabývá. „Na včerejším jednání s ANO a lidovci jsme se dohodli, že dokud neproběhnou jednání výkonných výborů jednotlivých stran, nebudeme jednat s žádnými jinými subjekty,“ sdělil Budějcké Drbně současný 1. náměstek primátora.

Městský výbor hnutí ANO a sociální demokracie zasedá dnes, KDU-ČSL zítra. Další společné jednání možných budoucích koaličních partnerů se uskuteční ve čtvrtek od 18 hodin. „Tam se budeme zabývat dohodou o vzniku koalice. Zatím je tedy předběžné na slova pana primátora nějakým způsobem reagovat,“ dodal Miroslav Joch.

ČTĚTE TAKÉ: Rodící se koalice: Lidovcům post neuvolněného radního nestačí

Hnutí ANO nabídlo v pondělí večer sociálním demokratům obsazení šesti postů v radě města, tedy většinu, výměnou za post primátora, píše Miroslav Joch na svých webových stránkách.

Napsali Václav Votruba a Pavel Kacerovský

Štítky koaliční jednání, České Budějovice, ANO, ČSSD, KDU-ČSL, OPB, koalice, Juraj Thoma, Občané pro Budějovice, ANO 2011, TOP 09, Miroslav Joch, primátor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

viki ken

Joch nic zatím neukázal ale věřil bych mu kdyby se neradil lidma typu Ružička který vyhledávají jenom problémy a skutečný problémy neřeší. Zatím mu držím palce snad bude líp ve městě. Viktor K

Čtvrtek, 16. října 2014, 09:28Odpovědět

Hawky

Ono...nabízí....nabízet můžete, když něco vlastníte. Tady jde spíš o to, co panu Thomovi nabídne v případě chuti vyšachovat ANO, pan Joch. Ten má po ANO nejsilnější mandát. Toho si ANO je vědomo a proto ČSSD nabízí většinu v RM. Zřejmě poučení z Olomouce.

Středa, 15. října 2014, 08:47Odpovědět

Badaxe Kocour

Také vám přijde že je Thoma ještě větší vůl, než jste si mysleli? Socani mají nabídku od ANO na 6 míst, tenhle zkrachovaný archeolog a pochybný politik jim nabízí 3, fakt si tem magor myslí že mu na to kývnou? Jediný kdo by mohl získat by byli lidovci a to asi nestatčí aby tuhle nesmyslnost protlačil a udržel se rypákem v korytě.

Úterý, 14. října 2014, 20:01Odpovědět

Primátor Thoma nabízí své místo náměstku Jochovi  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.