Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Společnost

Hygienici na jihu Čech potvrdili další tři případy onemocnění koronavirem, čtyři lidé se uzdravili

Za uplynulých 24 hodin zaznamenali na jihu Čech hygienici tři nové verifikované případy nákazy koronavirem SARS-CoV-2. Celkový počet nemocných s diagnózou COVID-19 se tak k dnešní šesté hodině večerní v regionu zvýšil na 123. Dva nové případy...

SOUTĚŽ: Hlasujte pro drbňátko března

Hlasování o drbňátko února je u konce. Nejvíce hlasů získal od čtenářů Budějcké Drbny Roman Klimeš! Na druhém místě skončila Vivian Votavová a třetí příčku obsadil Matyáš Hoďánek. Gratulujeme!

V noci na středu bude nejjasnější úplněk roku

V noci z dneška na středu bude nejjasnější úplněk roku, takzvaný superúplněk. Úkaz se na obloze objeví letos podruhé, další nastane v květnu. Astronomové jako superúplněk označují úplněk v době, kdy je Měsíc na své eliptické dráze k Zemi nejblíže.

Vláda prodloužila nouzový stav do konce dubna

Poslanci v úterý prodloužili nouzový stav v Česku. Z možných variant odhlasovali prodloužení do konce dubna. Samotnému hlasování přecházela skoro šestihodinová debata. Kabinet původně žádal poslance o prodloužení nouzového stavu až do pondělí 11....

Třídím nebo recykluji? Pojďme si vysvětlit základní pojmy týkající se odpadu

Jaký je rozdíl mezi tříděním a recyklováním? A co znamenají například pojmy re-use, upcyklace, downcyklace, LCA a další. S odpady se pojí řada termínů, ve který nemá mnoho lidí jasno. Pojďme si společně ujasnit ty nejpoužívanější.

V Budějcích je kvůli viru zrušené hrkání, lákalo stovky lidí

Kvůli vládním omezením spjatým s koronavirem zrušili letos organizátoři velikonoční hrkání v Českých Budějovicích, do nějž se poslední roky zapojovaly stovky lidí. Zakladatel tradice, divadelník Víťa Marčík, tak po dlouhé době stráví svátky s...

Viva Bambini, škola, která věří v potenciál každého dítěte, přijímá žádosti o přijetí k povinné školní docházce

Škola, která respektuje individualitu každého dítěte… Škola, která staví na atmosféře klidu a harmonii... O kom je řeč? O budějcké Montessori škole Viva Bambini, jež od středy 1. dubna přijímá žádosti o přijetí k povinné školní docházce.

Letošní ročník Vesnice roku se konat nebude

Vyhlašovatelé soutěže Vesnice roku rozhodli o zrušení letošního ročníku. Konat se nebudou ani akce, které se soutěží souvisejí. Přihlášky a uhrazené registrační poplatky budou obcím vráceny.

Hejtmanka Ivana Stráská informuje o novinkách v kraji ohledně koronaviru

Hejtmanka Ivana Stráská informuje o novinkách v kraji ohledně koronaviru. V krajích by se měl brzy rozjet projekt chytrá karanténa. Právě to bude tématem středečního rozhovoru hejtmanky s ministrem obrany a Romanem Prymulou.

Na jihu Čech přibyl jeden nakažený, nemocných je celkem 120

V Jihočeském kraji zaznamenali za uplynulých 24 hodin hygienici jeden nový případ nákazy koronavirem. Celkový počet nemocných se tak v regionu zvýšil na 120. Jižní Čechy si tak nadále udržují pozici regionu s nejnižším relativním výskytem...

Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.