Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Hasiči zvolili pro svou soutěž komiksové téma

Dávají za nás ruku do ohně 2016. Tak zní název soutěže pro širokou veřejnost, kterou vyhlašuje ředitelství HZS České republiky k příležitosti Evropského dne tísňové linky.

Soutěžit se bude poosmé, ale pořadatelé přišli s originálním nápadem na téma. „Poté, co děti i dospělí v minulých letech malovali na hasičská témata obrázky, psali pohádky, skládali básničky, tvořili loga linky 112 či psali o jiných než zásahových činnostech hasičů, je pro rok 2016 připraven žánr komiks. A formou komiksu si soutěžící musí poradit s tématem „Jak se hasilo před 150 lety aneb když nablýskané parní stroje vedly s ohněm líté boje,“ uvedla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Zájemci budou rozděleni do osmi kategorií – děti z mateřských škol plus děti z prvních stupňů základních škol, žáci druhých stupňů, středoškoláci, tvořiví dospělí a hasiči. Podmínkou účasti v soutěži je originální komiks o třech až pěti obrázcích. Uzávěrka soutěže je 30. června. Vyhlášení vítězů proběhne 3. září.

Hasičský záchranný sbor Jihočeského kraje letos oslaví velmi významné jubileum, a to 150 let od založení profesionálního sboru v Českých Budějovicích. Téma zvolené generálním ředitelstvím proto rádi využijeme i v rámci našich oslav. Celorepublikovou soutěž doplníme o jihočeské – krajské kolo,“ dodala Matějů.

Soutěžní díla posílejte na vendula.mateju@jck.izscr.cz.

Štítky hasiči, Dávají za nás ruku do ohně 2016, soutěž, Česko, komiks, Hasičský záchranný sbor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči zvolili pro svou soutěž komiksové téma  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.