Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 3. října 2024  |  Svátek má Bohumil
Bez reklam

Vodárenská věž dostala na léto novou fasádu

Od Vodárenské věže zmizelo v posledních dnech lešení. Znamená to jediné. Budějcká památka je po rekonstrukci fasády části dřevěného hrázdění. A už tento pátek se poprvé otevře veřejnosti.

„Opravy fasády byly poslední tečkou za rekonstrukcí této technické památky. Nově je věž pod střechou cihlově červená, pak žlutá s bílými hranami a u země hnědá. Vrátila se jí tak podoba, v jaké shlížela na Mánesovu ulici na konci 19. století,“ říká vedoucí marketingu a komunikace společnosti ČEVAK Jitka Kramářová.

Návštěvníci ji znovu uvidí už 15. července, kdy se technická památka otevře veřejnosti. Prohlídky poté budou vždy každý pátek, sobotu a neděli a potrvají až do konce září tohoto roku. Začínají vždy v celou hodinu od 13:00 do 17:00. O víkendech se na Vodárenskou věž vypravíte i v 10:00 a v 11:00. Zájemci by si měli na webových stránkách pro větší jistotu rezervovat své místo předem. Vstup na prohlídku je zdarma.

První zájemci viděli Vodárenskou věž loni v září. Od té doby ji navštívilo kolem pěti tisíc lidí a stala se tak nejnavštěvovanějším vodárenským objektem v Jihočeském kraji. Čeká zde celkem 106 schodů a dvě videoexpozice. Při první zažijí návštěvníci stavbu věže na vlastní oči, ve druhé se podívají na rozvoj vodárenství ve městě.

„Neméně zajímavé je i okolí Vodárenské věže s naučnou stezkou a lákadly v podobě dvou vodních prvků. Věříme, že právě v jarních a letních měsících se toto místo stane zajímavým nejen k poznání, ale i odpočinku,“ dodává Jitka Kramářová.

Štítky vodojem, fasáda, ČEVAK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vodárenská věž dostala na léto novou fasádu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.