Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 3. října 2024  |  Svátek má Bohumil
Bez reklam

Vytrvalý déšť může na Šumavě a v Novohradských horách zvýšit hladiny řek

Až do pátečního poledne platí na území Jihočeského kraje povodňová bdělost vyhlášená Českým hydrometeorologickým ústavem. Silný déšť by měl vydržet až do čtvrteční 18. hodiny.

Ze severozápadu k nám už od středy proudí chladný a vlhký vzduch a z mraků vydatně prší. Do středeční 22. hodiny napršelo do 10 milimetrů srážek za 6 hodin, v bouřkách šlo až o 25 milimetrů. Ve čtvrtek nejvíce prší v Krušných horách, Jizerských horách a Krkonoších, ale déšť se nevyhýbá ani jižním Čechám.

Proto by během noci ze čtvrtka na pátek mohlo dojít k vzestupu a kolísání vodních toků. „Na některých tocích, které odvodňují zejména Český les, Šumavu, Novohradské hory a Brdy, kde je po předchozích srážkách vyšší nasycenost území, očekáváme dosažení prvního stupně povodňové aktivity,“ zmiňují meteorologové ve své výstraze. 

Štítky Šumava, Novohradské hory, Jihočeský kraj, Český hydrometeorologický ústav, Krušné hory, Krkonoše, Jizerské hory, Český les, Brdy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vytrvalý déšť může na Šumavě a v Novohradských horách zvýšit hladiny řek  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.