Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Déšť způsobil v Týně nad Vltavou městu škodu ve výši sedm milionů korun

Přívalový déšť, který v noci na neděli zasáhl Týn nad Vltavou na Českobudějovicku, způsobil na městském majetku škodu ve výši sedm milionů korun. Nejvíce poničil letní plovárnu a minimálně ji vyřadil na čtrnáct dní z provozu. Přívalový déšť zasáhl navíc asi šest desítek domů, většinou se voda dostala pouze do sklepů. V Týně nad Vltavou v pondělí začaly opravy poničených komunikací nebo kanalizace.

„Vyčíslené škody na městském majetku jsou prakticky konečné. Většinou se pohybují na jednotlivých místech v řádech statisíců korun,“ uvedl starosta města Milan Šnorek. Dodal, že hned v neděli nechal strhnout část poškozené zdi u kostela svatého Jakuba. Voda dále poničila mimo jiné i povrch náměstí nebo zasáhla kulturní dům, který však provoz přerušit nemusel.

Šnorek hned po přívalovém dešti uvedl, že město je poškozené více než po povodni v roce 2013. Tehdy se na jihu Čech po vytrvalých deštích rozvodnilo několik řek. V těsné blízkosti Týna nad Vltavou se vlévá Lužnice do Vltavy.

Přívalový déšť zasáhl město v noci na neděli a trval asi hodinu. Za tu dobu však podle starosty spadlo 60 milimetrů vody. „Na budově městského úřadu máme nainstalovaný srážkoměr, takže vidíme aktuální situaci,“ řekl Šnorek. Dodal, že v městské části Cihelna voda dokonce vystoupala do obytných částí některých domů. Jinak zůstala v drtivé většině případů pouze ve sklepích. „Půjčujeme lidem vysoušeče, aby mohli lépe a rychleji usušit zasažené objekty,“ řekl starosta.

Foto FB Město Týn nad Vltavou | Zdroj ČTK

Štítky Týn nad Vltavou, přívalový déšť, okres České Budějovice, Česko, Vltava, Lužnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Déšť způsobil v Týně nad Vltavou městu škodu ve výši sedm milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.