Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Devátý ročník charitativní Andělské aukce proběhne 12. prosince

Dobří andělé se opět sletí do Českých Budějovic. Už po deváté se totiž v Domu kultury Metropol uskuteční charitativní dražba obrazů, které namalovaly děti z centra Arpida. Andělská aukce, která patří k akcím s velkým společenským přesahem, je naplánována na 12. prosince od 18 hodin. Také v letošním roce nabídne několik novinek.

Dvaatřicet obrazů, dvaatřicet šancí. Takový je počet pokusů dražitelů na to, aby si po skončení aukce mohli přinést domů nebo třeba do práce obraz, který jim připomene, že v čase předvánočním udělali dobrou věc. A některé z nich stále nemají svého patrona. Proto třeba obrazy dětských malířů s názvy jako Kašpárkohraní, Narození Ježíška nebo Dobro a zlo stále čekají na své anděly.

Valná většina z nich však už svého průvodce dražbou má. Například loni nad jedním z nich převzal záštitu nestárnoucí český hokejista Jaromír Jágr. Rovněž v devátém ročníku Andělské aukce se podařilo získat věhlasné patrony. Patří mezi ně například herec Jakub Kohák, který si vybral obraz Oltář Vyšebrodský, čerstvý paralympijský vítěz v plavání Arnošt Petráček nebo Česká Miss 2011 Jitka Nováčková.

„Letošní ročník Andělské aukce se pomalu blíží a mě už teď těší, kolik podporovatelů má. Moc bych si přála, kdyby se nám, i díky osobnostem, které se staly patrony jednotlivých obrazů, podařilo překonat částku z minula. Ta dosáhla na úctyhodných 705 tisíc korun,“ říká hlavní organizátorka charitativní dražby Barbora Povišerová.

Na návštěvníky devátého ročníku Andělské aukce čeká několik zajímavých novinek. Tou nejzásadnější je zapojení široké veřejnosti prostřednictvím takzvané tiché dražby. Ta se odehraje v předsálí Domu kultury Metropol. Vystaveno zde bude dvanáct dalších obrazů od dětských autorů z centra Arpida, které u sebe budou mít umístěny krabičky, do nichž může jakýkoliv vystavovatel vhodit lísteček s částkou, za níž je ochoten malbu vydražit. Obraz získá na konci večera, bez jakékoliv záře reflektorů, dražitel s nejvyšší nabídkou.

Kdo se nebude chtít přímo účastnit dražby, může alespoň symbolickou částkou přispět zakoupením upomínkových předmětů z chráněné dílny centra Arpida. Dobří andělé prostě mohou pomáhat jakýmkoliv způsobem. „Součástí celého večera bude i dětské hudební vystoupení. Viděla jsem, s jakým zapálením jej děti cvičí. Už se nemohou dočkat, až se všem předvedou,“ doplňuje hlavní organizátorka Andělské aukce Barbora Povišerová.

V kalendáři si tak už teď pečlivě zakroužkujte 12. prosince. Od 18 hodin totiž v českobudějovickém Domu kultury Metropol proběhne devátý ročník Andělské aukce. Společenský sál se tak znovu změní v místo, kde lidé chtějí pomáhat.

Tisková zpráva

Štítky dražba, Dům kultury Metropol, České Budějovice, Jaromír Jágr, Jakub Kohák, paralympijské hry, Arnošt Petráček, Jitka Nováčková, Česká Miss 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Devátý ročník charitativní Andělské aukce proběhne 12. prosince  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.