Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Jihočeské hotely a penziony se v těchto dnech plní

Hotely a penziony v Jihočeském kraji zažívají v těchto dnech největší nápor turistů. Zájem o ubytování po vánočních svátcích je vysoký. Podobný trend platí v regionu už několik let. Kapacita ubytovacích zařízení se plní především vzhledem k blížícímu Silvestru.

Hotely a penziony se plní ve městech i v lokalitách, jako je Šumava nebo Lipno. I když v porovnání s minulými roky je situace nepatrně jiná. Zatímco v předchozích letech nebylo možné v období před Silvestrem sehnat ubytování, nyní se ještě někde volné pokoje najdou. „Promítla se do toho skladba vánočních prázdnin, kdy Vánoce i Silvestr vyšly na víkend. Lidé si tolik nerezervují týdenní pobyty, což znamená, že zájemci ještě nějaké volné místo v oblasti Lipna najdou,“ uvedl Vojen Smíšek se společnosti Lipnoservis. Dodal, že loni v tuhle dobu bylo naplněné zhruba 99 procent hotelů a penzionů, nyní se tento údaj pohybuje na úrovni 90 procent.

Na Šumavě se však zmíněná skladba prázdnin nijak neprojevilo. „Dneškem začínají najíždět turisté a prakticky všechna ubytovací zařízení budou opět naplněna. Na Kvildě je v penzionech a hotelích přibližně 1250 lůžek. Troufám si říct, kdyby kapacita byla jednou tak vysoká, tak ji lidé stejně naplní,“ řekl starosta Kvildy Václav Vostradovský.

Podobná situace je i v jiné části Šumavy. „Především Silvestr máme obsazený již dávno dopředu. Jedná se o atraktivní termín, o který je velký zájem. Stejné je to v celém Stožci, co vím, tak zde není jediný volný pokoj,“ uvedla majitelka apartmánu Ema ve Stožci na Prachaticku Lenka Pelešková.

Z velké části jsou zaplněny i hotelů v městech. V Českém Krumlově nebo v Českých Budějovicích zůstává v těchto dnech jen minimum volných pokojů.

Jihočeský kraj patří mezi vyhledávané tuzemské lokality. Od počátku roku se v regionu ubytovalo 1,24 milionu hostů, o sedm procent více než loni. Jižní Čechy jsou po Praze a Jihomoravském kraji třetím nejnavštěvovanějším regionem v republice. Turisté v jihočeských ubytovacích zařízení strávili za tři čtvrtletí 3,49 milionu nocí.

Zdroj ČTK

Štítky penzion, hotel, Jihočeský kraj, ubytovací zařízení, Vánoce, silvestr, Šumava, Vodní nádrž Lipno, Kvilda, Stožec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeské hotely a penziony se v těchto dnech plní  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.