Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nový rok přinesl změnu v představenstvu Teplárny České Budějovice, předsedou je Václav Král

Ke změně v představenstvu akciové společnosti Teplárna České Budějovice došlo v úterý 3. ledna 2017, kdy na svém jednání dozorčí rada teplárny odvolala dosavadního předsedu představenstva společnosti Miroslava Houfka.

Na jednání představenstva v pátek 6. ledna byl novým předsedou představenstva zvolen Václav Král, místopředsedou představenstva se stal Tomáš Kollarczyk a členem zůstává Martin Žahourek.

Majoritním akcionářem Teplárny České Budějovice je s 99,5 procentem akcií Město České Budějovice. V devítičlenné dozorčí radě jsou zastoupeni členové stran koalice – ANO, ČSSD, ODS, KDU-ČSL a opoziční KSČM.

Ing. Václav Král

Narozen: 25. března 1980.

Vzdělání: VŠE Praha (1999/2000 až 2003/04) – inženýr ekonomie (hlavní specializace Podniková ekonomika a management na Fakultě podnikohospodářské, vedlejší specializace Obchodní podnikání na Fakultě mezinárodních vztahů).

Kariéra: Od roku 2004 pracoval na pozici manažera v Motor Jikov Strojírenská Soběslav a. s., do roku 2009 jako projektový manažer a manažer nákupu divize Zakázková výroba. Je projektovým manažerem střediska CNG (stlačený zemní plyn). V letech 2011 až 2012 byl radním Jihočeského kraje pro regionální rozvoj, investiční činnost, dopravní obslužnost a silniční hospodářství, územní plánování a stavební a územní řízení. 

Mimo jiné působil v letech 2011 až 2015 v představenstvu Asociace NGV o. s. České Budějovice (technologická platforma pro využívání zemního plynu a biometanu v dopravě) a byl členem pracovní skupiny Ministerstva průmyslu a obchodu České republiky a Ministerstva životního prostředí České republiky. Je v představenstvu Jihočeského vědeckého parku, v dozorčí radě státního podniku Povodí Vltava a dalších. Byl členem zastupitelstva Jihočeského kraje (2008 až 2012) a členem dopravního výboru Jihočeského kraje.

Štítky České Budějovice, Václav Král, dozorčí rada, Teplárna České Budějovice, a.s., ČSSD, ANO 2011, ODS, KDU-ČSL, Jihočeský kraj, KSČM

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nový rok přinesl změnu v představenstvu Teplárny České Budějovice, předsedou je Václav Král  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.