Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Ochutnej svět se Zdeňkem Pohlreichem a dalšími kuchařskými esy na Bosch Fresh Festivalu. Největší české slavnosti dobrého jídla a pití

PR článek

České Budějovice se spolu s dalším městy, kterými jsou Plzeň, Pardubice a Liberec, stanou hostiteli Bosch Fresh Festivalu roku 2017. Jak je již pro tuto událost řadu let zvykem, půjde o příjemně strávený víkend, doslova nabitý bohatým programem a skvělou gastronomií. Svým podtitulem Ochutnej svět láká festival všechny Jihočechy k degustaci vybraných zahraničních pokrmů a delikates. Festival se uskuteční o víkendu 6. a 7. května na Výstavišti České Budějovice.

Bosch Fresh Festival již působil v řadě měst. Šest let je stabilním bodem programu města Plzeň, dlouhá léta je zakotven v Pardubicích, navštívil Prahu a Brno. Jenom loňský ročník festivalu dobrého jídla a pití přilákal bezmála sto tisíc návštěvníků, kteří zkonzumovali celkem 250 tisíc degustačních porcí. Na každém z festivalů se pak představilo dvacet top restaurací, jedenáct pivovarů, které dohromady přivezli až padesát pivních speciálů a vytočili pětadvacet tisíc piv, deset vinařství, s celkem pěti tisíci prodanými lahvemi vína, čtyři pražírny kávy a deset tisíc uvařených káv.

V rámci programu bude i letos připraveno hned několik pódií, z nichž dominantní je hlavní cooking stage s živými kulinářskými show vyhlášených kuchařských es, jako Zdeněk Pohlreich a další. Navazuje velmi oblíbená interaktivní workshop stage, grill stage s celodením grilováním a workshopy nebo pódium, které se bude věnovat kávě – Coffee stage.

Kromě skvělé podívané ale můžou návštěvníci po celou dobu konání festivalu degustovat menu top restaurací jihočeského regionu a v soutěži si zvolit tu nejlepší z nich. O vybrané lahůdky ať už regionální nebo světové kuchyně není v tomto regionu nouze, proto rozhodně bude z čeho vybírat. O vítězi pak rozhodnou jak hlasy veřejnosti, tak odborné poroty.

O netradiční pohlazení chuťových pohárků se postará zážitková gastronomie, jako například molekulární a extrémní catering nebo entomofágie neboli hmyz na talíři. A zajímavým bodem letošního ročníku bude i objevování různých světových kuchyní a specialit. „V minulých letech jsme si všimli velkého zájmu lidí o vše, co souvisí se zahraniční gastronomií. Proto jsme se rozhodli pojmout letošní ročník jako takovou malou cestu napříč kulinářským světem. Návštěvníci tak mohou ochutnat kuchyni indickou, vietnamskou, americkou, francouzskou, středomořskou a další“, říká pořadatel festivalu Petr Jirásek.

Pro milovníky lahodných moků, jako jsou víno a pivo, budou připraveny ochutnávky z české i zahraniční produkce nejlepších vinařství a představí se známé i menší, nebo rodinné pivovary.

Na své si přijdou prostě všichni, od pivních nadšenců, přes milovníky světové kuchyně až po rodiny s dětmi.

 „Věříme, že první ročník festivalu v Českých Budějovicích přiláká, stejně jako na Bosch Fresh Festivalech v ostatních městech, desetitisíce gurmánů a že se stane inspirací pro všechny, kdo holdují dobrému jídlu a pití,“ dodává Petr Jirásek.

Pro všechny zájemce připravili navíc organizátoři poprvé v historii možnost, zakoupit si vstupenky v předprodeji v síti Ticketportal nebo online www.freshfestival.cz/vstupenky . Výhodná cena vstupenky 100 korun obsahuje jednodenní vstup na kterýkoliv den vybraného festivalu a dárek v hodnotě 40 korun v podobě oroseného ležáku Pilsner Urquell, který si můžou návštěvníci sami, za asistence a výkladu Mastera Bartendera, načepovat do skla.

Festival se uskuteční o víkendu 6. a 7. května na Výstavišti České Budějovice. V sobotu bude v celém areálu probíhat program mezi 10:00 a 20:00 hodin a v neděli pak od 10:00 do 17:00 hodin.

Více zájemci najdou na webu www.freshfestival.cz, informace pro budějovický festival budou spuštěny v pátek 24. března po dvanácté hodině.

Štítky festival, Robert Bosch GmbH, České Budějovice, jídlo, pití, Zdeněk Pohlreich, vstupenka, Plzeň, Pardubice, slavnost, Liberec, gastronomie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ochutnej svět se Zdeňkem Pohlreichem a dalšími kuchařskými esy na Bosch Fresh Festivalu. Největší české slavnosti dobrého jídla a pití  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.