Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Ministr zdravotnictví a jihočeská hejtmanka na Nový rok navštíví nemocnici a domov důchodců

Nemocnici v Českých Budějovicích navštíví v pondělí 1. ledna ministr zdravotnictví Adam Vojtěch společně s hejtmankou Jihočeského kraje Ivanou Stráskou. Jejich cílem bude především porodnice. Budějcký rodák, který nyní vede český rezort zdravotnictví, na Nový rok zavítá také do Domova důchodců Dobrá Voda.

„Českobudějovická nemocnice patří společně s dalšími jihočeskými nemocnicemi k těm vůbec nejlepším v hodnocení kvality péče v rámci celé České republiky.  Chtěl bych jako českobudějovický rodák samozřejmě navštívit porodnici a doufám, že budu moci předat malý dárek prvnímu občánkovi roku 2018 a všem maminkám,“ uvedl ministr Adam Vojtěch.

„Ministr Adam Vojtěch se v českobudějovické porodnici narodil, proto k ní má osobní vztah,“ vysvětluje tisková mluvčí Nemocnice České Budějovice Iva Nováková a potvrzuje, že se vzácná návštěva hodlá shledat mimo jiné s maminkou, která v nemocnici porodí první miminko roku 2018. „Dítě dostane symbolický dárek. Ministr Vojtěch zároveň hodlá pogratulovat všem čerstvým maminkám. Každé přinese drobný dárek,“ dodává mluvčí.

ČTĚTE TAKÉ: Zásadní zásah vyžadují e-recepty, tvrdí odhodlaně mladý ministr zdravotnictví

Návštěva ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha společně s hejtmankou Jihočeského kraje Ivanou Stráskou v Nemocnici České Budějovice, kterou je bude provázet její ředitel Břetislav Shon, se uskuteční 1. ledna ve 13 hodin.

Českobudějovická nemocnice ale nebude jediným zařízením v krajském městě, které ministr zdravotnictví hodlá na Nový rok navštívit. Společně s hejtmankou Jihočeského kraje Ivanou Stráskou a v doprovodu ředitelky Jany Zadražilové se podívá také do Domova důchodců Dobrá Voda. Tam přijede ve 14:30 hodin.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky ministr, zdravotnictví, hejtmanka, nemocnice, domov důchodců, nový rok, ministr zdravotnictví, domov pro seniory, Adam Vojtěch, Nemocnice České Budějovice, Ivana Stráská, Jihočeský kraj, Dobrá voda, a.s., Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ministr zdravotnictví a jihočeská hejtmanka na Nový rok navštíví nemocnici a domov důchodců  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.