Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Spočítáno. Českobudějovičtí byli letos ve Tříkrálové sbírce štědřejší

Osmnáctý ročník Tříkrálové sbírky přinesl vyšší příspěvky než loni. Tak tomu alespoň bylo v oblastech, které měla na starosti Městská charita České Budějovice. Celkový výtěžek sbírky za tuto organizaci činil více než 440 tisíc korun.

Mezi lokality, v nichž koledníci vyslaní Městskou charitou České Budějovice koledovali, patřilo centrum města, sídliště Máj, Vltava a Šumava. Koledníci také úřadovali na Zavadilce, Hluboké nad Vltavou, v obcích Nové Hodějovice a Staré Hodějovice, Olešník a Srubec. Dalšími místy byly Chlumec, Mydlovary, Bavorovice, Sedlec, Hlavatce, Lékařova Lhota, Zahájí, Hosín, Dubné, Branišov, Dasný, Dobrá Voda a Suché Vrbné.

„Nejzajímavějším místem pro koledu byla ledová plocha Budvar arény,“ řekla koordinátorka sbírky za Městskou charitu Kristýna Koutská. „Tam koledníčci zamířili 6. ledna na zápas Motoru,“ dodala.

Městská charita do ulic vyslala celkem přibližně 350 dětských koledníků se 115 zapečetěnými kasičkami, což je o tři více než loni. Na každou kasičku se počítá se třemi dětmi, ne vždy však byla skupinka pouze o třech dětech. Někde jich bylo dokonce šest.

Celkový výtěžek Tříkrálové sbírky 2018 za tuto organizaci byl pozoruhodných 442 317 korun. V porovnání s loňským rokem přispěli obyvatelé výše zmíněných lokalit o 54 579 korun více.

„Překvapivě vysoké příspěvky jsou pro nás prakticky všechny nad pět set korun. Nejvyšší bankovku byla ta s Emou Destinnovou, tedy dvoutisícová,“ doplnila ještě koordinátorka sbírky.

Organizátoři obvykle oslovují ke spolupráci školy, které se již dříve zapojily, popřípadě i školy, o kterých vědí, že by chtěly spolupracovat. Dále oslovují koledníčky z minulých let a spolupracující spolky jako například skauty.

Každým rokem se podle Koutské také stává, že se někteří koledníčci přihlašují sami, aniž by od rodičů dostali souhlas s koledováním.

Štítky Tříkrálová sbírka, koleda, charita, výtěžek, příspěvek, Městská charita, České Budějovice, Dobrá voda, a.s., Budvar aréna, Ema Destinnová, Vltava, Šumava, Hluboká nad Vltavou, Chlumec, Olešník, Srubec, Mydlovary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Spočítáno. Českobudějovičtí byli letos ve Tříkrálové sbírce štědřejší  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.