Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Chřipka zavírá na jihu Čech další špitály

Kvůli přibývajícím chřipkovým a respiračním onemocněním nebudou moci lidé navštívit své blízké v českokrumlovské a strakonické nemocnici. Zákaz návštěv platí už také v českobudějovickém špitálu a v domově pro seniory Máj.

Do epidemického výskytu akutních respiračních infekcí je zahrnuta i českokrumlovská nemocnice. Proto na příkaz ústavního hygienika vedení zdravotnického zařízení vyhlašuje s platností od čtvrtka 25. ledna zákaz návštěv, který platí až do odvolání.

Vzhledem ke stoupajícímu trendu výskytu chřipky a dalších respiračních onemocnění zákaz návštěv pacientů vyhlásil také ředitel Nemocnice Strakonice Tomáš Fiala. Platit bude od soboty 27. ledna do odvolání.

„Návštěvu pacienta může ve zcela výjimečných případech a na nezbytně nutnou dobu povolit pouze primář oddělení či ošetřující lékař,“ upozorňuje ředitel.

ČTĚTE TAKÉ: Chřipková epidemie zavírá dveře návštěvníkům nemocnic a domovů pro seniory

„Od úterý 23. ledna platí zákaz návštěv v Nemocnici České Budějovice, od 15. ledna jsou návštěvy zakázány na prvním oddělení následné péče,“ připomíná mluvčí českobudějovické nemocnice Iva Nováková. Chřipka už 9. ledna uzavřela pro návštěvy také Domov pro seniory Máj v Českých Budějovicích. 

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky chřipka, nemocnice, návštěva, zákaz, Česko, domov pro seniory, Tomáš Fiala, Nemocnice Strakonice, a.s., České Budějovice, Nemocnice České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chřipka zavírá  na jihu Čech další špitály  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.