Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Na budějckém náměstí se představuje Ázerbájdžánská republika

Výstava u příležitosti 100. výročí vyhlášení nezávislosti Ázerbájdžánské republiky byla zahájena na náměstí Přemysla Otakara II. v Českých Budějovicích. Zároveň proběhlo také slavnostní setkání, pořádané Evropsko-Azerbájdžánskou obchodní komorou a městem České Budějovice.

Výstava  „Azerbajdžán na jihu“ představuje na osmi rozměrných kvádrech historii a současnost zakavkazské republiky. V textech a fotografiích je zájemcům prezentována také azerbajdžánská kultura, příroda i tipy na turisticky atraktivní místa. „České Budějovice a obecně také jihočeský kraj patří k místům, kde je azerbajdžánská komunita velice aktivní. Například na Lipně realizuje několik developerských projektů, které přispívají k dalšímu rozvoji této oblíbené lokality. Proto jsme se rozhodli, že formou veřejně dostupné výstavy představíme tuto zemi na českobudějovickém náměstí." uvedl předseda Evropsko-Azerbájdžánské komory David Snášel.

Téma spolupráce azerbajdžánských a jihočeských subjektů zaznělo také na slavnostním setkání, které se konalo 28. února v hotelu Zvon v Českých Budějovicích. Slavnostní akce se zúčastnil velvyslanec Azerbajdžánské republiky v České republice Jeho Excelence Farid Shifyiev, primátor města České Budějovice Jiří Svoboda, senátor Jiří Šesták, 1. náměstek hejtmanky Jihočeského kraje Jiří Knot a zástupci azerbajdžánských a jihočeských ekonomických i politických subjektů. Přítomní ve svých proslovech deklarovali zájem o další rozvíjení spolupráce, představen byl také společný česko-azerbajdžánský projekt - tradiční výrobce nákladních automobilů, společnost Tatra Trucks, uzavřel dohodu o spolupráci s azerbajdžánským podnikem Ganja Automobile Plant o výrobě automobilů Tatra v Ázerbájdžánu.

Autoři

Štítky výstava, náměstí, Ázerbájdžán, České Budějovice, Náměstí Přemysla Otakara II., Jihočeský kraj, Tatra Trucks, Jiří Svoboda, Jiří Šesták, Vodní nádrž Lipno, Jiří Knot, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na budějckém náměstí se představuje Ázerbájdžánská republika  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.