Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Primátor s náměstkem připomněli výročí narození prvního československého prezidenta

Českobudějovický primátor Jiří Svoboda se svým prvním náměstkem Petrem Podholou uctili před budovou radnice na náměstí Přemysla Otakara II. památku Tomáše Garrigua Masaryka. Od jeho narození dnes, ve středu 7. března, uplyne 168 let.

Výročí narození T. G. Masaryka, prvního československého prezidenta, připomněli primátor Svoboda s náměstkem Podholou před budovou radnice v Českých Budějovicích, kde je také umístěna Masarykova pamětní deska.

„Myslím, že zejména v roce stého výročí od vzniku Československa se sluší vzpomenout právě těch, kteří se na vzniku našeho státního útvaru po první světové válce zásadní měrou podíleli,“ uvedl primátor.

Masaryk se narodil 7. března 1850 v Hodoníně a zemřel 14. září 1937 v Lánech. České Budějovice patřily k jednomu z prvních měst, která prezident při svém návratu do vlasti navštívil. Na náměstí ho tehdy vítaly tisíce lidí.

Autoři

Štítky výročí narození, Tomáš Garrigue Masaryk, Jiří Svoboda, Petr Podhola, primátor, Přemysl Otakar II., první světová válka, České Budějovice, vznik Československa, Hodonín, Zámek Lány

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Primátor s náměstkem připomněli výročí narození prvního československého prezidenta  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.