Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Cyklopumpy v Budějcích lákají zloděje a vandaly

Dvě cyklopumpy, které jsou k dispozici v Českých Budějovicích, udělaly velkou radost kolařům. Město chtělo přidat další, ale zřejmě od plánu upustí. Pumpy se totiž stále častěji stávají terčem útoků zlodějů a vandalů, a dát zařízení do pořádku stojí další a další peníze.

Cyklisté mají v Českých Budějovicích dvě pumpy. Jedna z nich stojí v sousedství plaveckého stadionu, druhá na trase cyklostezky u dětského hřiště v Plzeňské ulici ve směru na Hlubokou nad Vltavou. Za každou z nich město zaplatilo bezmála čtyřicet tisíc korun.

Cyklisté pumpy uvítali a hojně je využívali, ovšem tehdy, když byly funkční. Velmi často se na cyklopumpy totiž zaměřují zloději, kteří nějakou část ukradnou. A pozadu v tomto směru nezůstávají ani vandalové, kteří pumpy ničí. „Kladné ohlasy při pořizování cyklopump byly v převaze a naše úvahy směřovaly k možnosti osazení dalších. To se ale z dnešního pohledu jeví jako mírná pošetilost, říká náměstek českobudějovického primátora Petr Podhola s tím, že vystavený účet mluví jasně.

„Třikrát byla ukradená hadice i s koncovkou, jednou pak zmizela koncovka a nerezová součást pístu, prokopnutá byla reklamní cedule na cyklopumpě u plovárny. A občané nešetřili ani druhou v Plzeňské ulici, kde byla odříznutá a ukradená hadice včetně koncovky a i samotná koncovka. Škoda je přes sedm tisíc korun,“ vyjmenovává a vyčísluje škodu náměstek.  

„Sám si kladu otázku, kdo to dělá? A hned si odpovídám, že to asi nebudou milovníci jízdních kol,“ podotýká Podhola.

Autoři | Foto c-budejovice.cz

Štítky společnost, cyklopumpa, cyklista, zloděj, vyndal, České Budějovice, Petr Podhola, Hluboká nad Vltavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cyklopumpy v Budějcích lákají zloděje a vandaly  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.