Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Sportovní hala bude na novou sezonu připravena. O restauraci mají znovu zájem volejbalisté

Mimo sezonu se většina sportovišť opravuje. V případě českobudějovické všesportovní haly ale k žádným opravám nedošlo kvůli tomu, že se počítalo s jejím zbouráním. I tak se prý ale hala na novou sezonu připravit stihne. Stejně tak i restaurace, o jejímž provozovateli teď město jedná.

„K žádným zásadním opravám opravdu nedošlo. Drobnou údržbu ale stihneme v srpnu, aby byla hala na sezonu připravena,“ uvedl ředitel Sportovních zařízení města České Budějovice Tomáš Novák.

Otazník zatím visí i nad restaurací, která v hale zajišťovala občerstvení pro diváky při volejbalových zápasech. V minulých letech ji provozoval právě volejbalový klub a podle Nováka s ním město jedná i nyní. 

„Definitivní rozhodnutí by mělo padnout dnes. Ale dalo by se říct, že s tím prostorem počítáme. I když budeme muset jednat o drobných úpravách a podle informací, které mám, jsou tam teď ještě nějaké technické problémy,“ vysvětlil situaci kolem restaurace manažer Jihostroje Robert Mifka. Změny by se podle něj měly týkat především VIP zony.

ČTĚTE TAKÉ: ANKETA: Odložení nové sportovní haly pro nás bude zklamáním, říká manažer volejbalistů 

Ani on se ale nebojí, že by se vše nestihlo do začátku sezony. „Začínáme 29. září a první domácí zápas nás čeká až druhý týden v říjnu. Do té doby bude jistě bude všechno nachystané,“ řekl. 

Zrušení bourání haly podle předsedkyně sportovního klubu moderní gymnastiky Ivany Pokorné zkomplikovalo jen jednání o prostorech, které budou gymnastky využívat. „Musíme dotáhnout jen pronájem šaten a kanceláří, ale není to nic, co by mělo naši sezonu ohrozit. My už se do haly moc těšíme,“ uvedla.

Kvůli předpokládané demolici muselo také město odříct akci, která se měla v hale konat. „Z důvodu předpokládané demolice haly jsme odřekli jednu akci. Ztráta z pronájmu je zhruba padesát tisíc korun. Na druhou stranu si termín rozebraly sportovní oddíly, takže tržby budou sice nižší, ale hala v daném čase využita bude,“ uzavřel Novák.

Foto Jana Kroneislová

Štítky sportovní hala, víceúčelová hala, přestavba, investice, sport, kultura, České Budějovice, restaurace, Tomáš Novák, VK Jihostroj České Budějovice, volejbalista, Robert Mifka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sportovní hala bude na novou sezonu připravena. O restauraci mají znovu zájem volejbalisté  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.