Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Horní Stropnici mají děti nové dopravní hřiště. Umí vyrobit i mlhu

Tři desítky dopravních značek, kryté parkovací stání a dvě stě metrů komunikací má nové dopravní hřiště, po kterém se mohou prohánět děti z Mateřské a Základní školy v Horní Stropnici. Hřiště vyšlo na necelých 600 tisíc korun.

Děti se díky novému hřišti naučí dát přednost v jízdě, projet kruhový objezd, ale mohou se i díky mlhovišti v létě osvěžit. Na ploše 500 metrů čtverečních nechybí ani parkovací stání s přístřeškem. „V areálu školky už máme klasické dětské hřiště, navíc v obci už máme i sportovní plochy. Toto byla další možnost, jak dětem rozšířit nabídku na trávení času. Děti jízda baví a znalost dopravních předpisů se jim pro život hodí,“ uvedl František Vaněček, místostarosta obce Horní Stropnice.


Na hřišti nechybí ani přechody pro chodce.

„Hřiště vyšlo na 593 tisíc korun. Přesně 350 tisíc korun získala obec od Nadace ČEZ, zbytek pokryla ze svého rozpočtu,“ prozradil mluvčí Temelína Marek Sviták.

Podpora vzniku dopravního hřiště není pro Nadaci ČEZ obvyklá, i když její představitelé podobné projekty vítají. „Spíše otevíráme sportovní a dětská hřiště. Jsem rád, že je zájem i o další typy hřišť, kde můžeme pomoci. Jde o například workoutová hřiště, hřiště pro seniory, hendikepované nebo právě dopravní hřiště. Budeme-li děti od mala vychovávat k respektování pravidel a dopravních značek, tak je velká šance, že nám vyroste generace zodpovědných řidičů,“ vysvětlil František Lust, člen správní rady Nadace ČEZ.

Foto Marek Sviták

Štítky Horní Stropnice, hřoště, děti, ČEZ, František Vaněček, Jaderná elektrárna Temelín

V Horní Stropnici mají děti nové dopravní hřiště. Umí vyrobit i mlhu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.