Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Inspektoři zadrželi kamion s kebabem. Nevhodně přepravované maso putovalo do Krumlova

Další zásilku s nevhodně přepravovaným masem na kebab zajistili inspektoři Státní veterinární správy spolu s celníky na konci týdne na Českokrumlovsku. Ve správním řízení hrozí za porušení zákona o potravinách maximální pokuta ve výši až 50 milionů korun.

Tři sta kilogramů mrazených masných polotovarů určených pro přípravu kebabů v provozovnách rychlého občerstvení zadrželi inspektoři Státní veterinární správy v Jihočeském kraji spolu s celníky při kontrole na Českokrumlovsku. „Na místo byli přivoláni úřední veterinární lékaři, kteří kontrolovali vozidlo s německou poznávací značkou,“ uvedli inspektoři.

Ke zmíněné zásilce masa neměl řidič průvodní doklady. Kromě toho zjistila SVS při kontrole, že mrazené potraviny nejsou převáženy při předepsané teplotě a pomalu dochází k jejich rozmrazování. Řidič, který se identifikoval tuniským pasem, při kontrole uvedl, že mrazené kebaby převážel do rychlého občerstvení v Českém Krumlově.

Státní veterinární správa na místě nařídila předání zásilky k neškodné likvidaci na náklady kontrolovaného a na místě je znehodnotila obarvením. Ve správním řízení hrozí za uvedená porušení zákona o potravinách maximální pokuta ve výši až 50 milionů korun.

Foto SVS

Štítky SVS, kebab, maso, Státní veterinární správa České republiky, Český Krumlov, jídlo, okres Český Krumlov, Jihočeský kraj

Inspektoři zadrželi kamion s kebabem. Nevhodně přepravované maso putovalo do Krumlova  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.