Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu v Budějcích otevře své dveře zájemcům o studium

PR článek

Dlouhodobým cílem Střední odborné školy a Vyšší odborné školy cestovního ruchu České Budějovice je být moderní vzdělávací instituci, otevřenou světovým trendům s vysokou uplatnitelností absolventů na trhu práce. Dny otevřených dveří budou pro uchazeče o studium 22. listopadu a 17.ledna od 9:00 do 17:00 na obou budovách školy.

Škola má stabilní pedagogický sbor včetně odborných učitelů a kolem šesti set žáků na střední odborné škole a kolem sta studentů v denním a dálkovém studiu na vyšší odborné škole. Podílí se i na dalším vzdělávání dospělých a má autorizovány zkoušky v systému Národní soustavy kvalifikací. Zázemí žákům poskytují moderně vybavené učebny, které škola systematicky dovybavuje, a školní jídelna sloužící ještě dalším dvěma gymnáziím v okolí. Plně vytížený Domov mládeže s kapacitou 120 lůžek poskytuje zázemí také žákům jiných škol.

„Naší ambicí je nejen dostat do školy nejnovější technologie v gastronomii, ale především poslat žáky a studenty přímo k zaměstnavatelům. To se nám v poslední době daří, protože o absolventy školy je mimořádný zájem, a to otvírá před žáky a studenty nebývalé možnosti, co se týká praxí, stáží i následně uplatnění v pracovním procesu,“ říká ředitelka školy Zdeňka Erhartová. Absolventi si mohou vybírat i z pozic v zahraničí, v minulém školním roce vykonávali žáci praxi v Rakousku, Německu, Španělsku, na Kypru, v Holandsku, ale hledají uplatnění i v Jihočeském kraji, kde se cestovní ruch stále více rozvíjí a dává žákům možnosti širokého uplatnění v gastronomii i cestovním ruchu.

Všichni žáci tříletých učebních oborů jsou umístěni na odborný výcvik u partnerů školy především v Budějcích, ale i v dalších turisticky atraktivních místech kraje. Navíc maturitní obory se podílejí na realizaci významných akcí v Jihočeském kraji i v Praze. Během školního roku se škola aktivně podílí na řadě společenských i charitativních akcí, za uplynulý rok jich bylo kolem šedesáti. 

Škola využívá možnosti evropských projektů k dalšímu zařízení odborných učeben včetně nejmodernějších gastronomických zařízení, která umožní žákům seznámit se s novými technologiemi a najít co nejširší uplatnění na trhu práce. Co největší sepětí s praxí umožňuje zavedení moderní výuky Kulinářského umění. „Jde o on-line video kurzy profesionálního vaření, ve kterých se učí celá škála kulinářských technik a postupů od základů až po náročnější techniky. Je určené pro profesionály v gastronomii a studenty gastronomických a hotelových škol, kteří se chtějí sebevzdělávat a zlepšovat své gastronomické znalosti a dovednosti,“ doplňuje vedoucí odborných praxí Josef Plucha.  Škola využívá i možnosti projektů k další spolupráci s našimi sociálními partnery, je zapojena i do projektu JHK „Cesta k práci“ určeného pro žáky posledních ročníků, realizuje také vzájemné gastronomické kurzy s partnerskou školou v rakouském Bad Leonfeldenu.

V poslední době je škola v intenzivním kontaktu s partnery především v německy mluvících zemích, které jsou jihočeskými sousedy, ale rýsuje se i spolupráce se slovenskými kolegy. Největší očekávání jsou v současné době v nadcházejícím jednání s partnery v Číně, kteří projevili přání školu navštívit a uvažují o nějaké formě budoucí spolupráce.


Filip Ruprecht ve finále soutěže KU Young chef s koučem Filipem Sailerem.

Školu těší, že se řada absolventů, kteří dosáhli v oboru výrazných úspěchů například na poli barmanském, sommelierském nebo gastronomickém, do školy vrací a nabízí své zkušenosti svým mladším kolegům formou kurzů. Škola má řadu ocenění v barmanských, sommelierských, cukrářských a baristických soutěžích a soutěžích v oblasti cestovního ruchu. Významným úspěchem v poslední době bylo ocenění za Nejlepší absolventskou práci VOŠ od Asociace hotelů a restaurací, účast ve finále  žáka školy v celostátní prestižní soutěží  jako je Masterchef nebo toto září KU Young Chef, kde se žák Filip Ruprecht ze 160 soutěžících dostal do finálového kola mezi deset nejlepších. Jak sám říká: „Jsem rád, že mi škola umožnila účast v této soutěži, v týmu se skutečnými profesionály jsem získal za dva týdny neocenitelné zkušenosti, které budu dále rozvíjet.“

Chceš nám něco sdělit?Napiš nám

Napiš do redakce

Pošli nám tip na článek, reakci na daný článek nebo jakoukoliv zpětnou vazbu.

* Soubor není povinné přikládat.
Napište první písmeno abecedy.

Štítky Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, cestovní ruch, České Budějovice, studium, soutěž, Domov mládeže, Jihočeský kraj, Asociace hotelů a restaurací České republiky, Německo, Čína, Španělsko

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.