Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Přípravy na Vánoce se rozjíždí v plném proudu, od příštího týdne budou v prodeji stromky

Už příští týden budou k sehnání vánoční stromky před českými super a hypermarkety. Mountfield je začne nabízet od příštího čtvrtku, před Kauflandy se objeví od soboty. Albert odstartuje prodej stromků se začátkem adventu. Lidé stále častěji vánoční stromky po svátcích vysazují na zahradu, proto je kupují v květináčích.

Obchodní řetězce v posledních letech zaznamenávají zvýšený zájem o živé vánoční stromky. „Naši zákazníci více poptávají čerstvost,” říká mluvčí Globusu Rita Gabrielová. Stromky by podobně jako loni měly stát od 300 do 900 korun, některé prémiové kusy se ale budou prodávat i za 1400 korun. „Očekáváme opět silnou poptávku po všech druzích vánočních jehličnanů, a proto jsme oproti loňsku ještě navýšili objednávky u našich dodavatelů," uvedla Gabrielová.

Ceny symbolu Vánoc se nemění ani u Mountfieldu. „Zůstávají víceméně na úrovni loňského roku. Opět prodáváme i oblíbené kavkazské jedle," sdělila mluvčí řetězce Kateřina Böhmová.

Albert bude před vybranými obchody nabízet stromky i na Štědrý den. „Z našich průzkumů z minulých let víme, že vůně čerstvého jehličí je pro Čechy symbolem Vánoc, takže zájem o živé stromky je dlouhodobě velký," říká mluvčí Alberta Barbora Vanko.

Kromě stromků Češi postupně mění i svá štědrovečerní menu, v posledních letech stále klesá spotřeba ryb. I tak lidé loni za kapry utratili přes dvě miliardy korun.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Vánoce, stromky, svátky, vánoční stromek, Albert Česká republika, advent, Kaufland, Globus, Mountfield, Kateřina Böhmová, Štědrý den, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přípravy na Vánoce se rozjíždí v plném proudu, od příštího týdne budou v prodeji stromky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.