Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na náměstí se konečně rozsvítí vánoční stromeček. Obhájí loňské vítězství?

V sobotu 1. prosince se i na budějckém náměstí konečně rozzáří vánoční stromeček. Tím letošním je dvanáctimetrová jedle korejská z Dobré vody. Obhajovat bude loňské vítězství v anketě o nejhezčí vánoční stromeček. Zhodnotit letošní symbol Vánoc můžete přijít na náměstí v 16:30.

Vánoční stromeček se slavnostně rozsvítí v 16:30. „Od 16 do 17 hodin bude platit úplná uzavírka náměstí a zrušeny budou dočasně také autobusové zastávky,“ uvedla mluvčí magistrátu Jitka Welzlová.

Kromě stromečku se mohou lidé přijít podívat také na Divadlo Studna, které začíná ve 13 hodin. Po celý den je samozřejmě v provozu oblíbené kluziště. Večer zakončí vystoupení Markéty Bednářové a Martina Vaverky a Velký ZUŠ Band. 

ČTĚTE TAKÉ: FOTO/ VIDEO: Vánoční stromeček už se chystá z Dobré Vody na budějcké náměstí

Letošní ročník Českobudějovického adventu dává velký prostor lokálním umělcům. Vedle známých stálic vánočního programu vystoupí mnoho adventních nováčků například McBerds, Strong Coffee, The Greens nebo i Honza Janda, pouliční muzikant známý svým hraním na kytaru u banky v Krajinské ulici.

Na své si přijdou milovníci vánočních písní, folku, popu, jazzu, rocku i folklórní a historické hudby. Od úterý do pátku od 15:00 budou na podiu soutěžit sbory základních a středních škol v Českých Budějovicích v rámci projektu Hodina slávy. Víkendová brzká odpoledne již tradičně budou patřit dětem, pro které jsou připravena loutková divadla nebo adventní kino, od soboty.

Novinkou letošního ročníku je vyhlídková věž, která vyrostla vedle kluziště. V horním patře věžičky budou odkládací stolky, kde si mohou lidé vychutnat vánoční dobroty s ptačím výhledem na celé adventní městečko a bude to ideální místo pro krásnou fotku na památku.

Foto Jana Kroneislová

Štítky advent, České Budějovice, náměstí, stromeček, vánoční stromek, Dobrá voda, a.s., Vánoce, Markéta Bednářová

Na náměstí se konečně rozsvítí vánoční stromeček. Obhájí loňské vítězství?  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.