Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Charitativní Andělská aukce vynesla více než milion korun

Andělská aukce vstoupila do dalšího desetiletí pravou nohou. V Domě kultury Metropol se opět sešli andělé, kteří vydražili 29 originálních dětských obrázků. S dalšími aktivitami, o které se aukce letos rozšířila, tak mohlo centrum Arpida převzít šek v hodnotě neuvěřitelných 1 008 080 korun!

Jedenáctý ročník Andělské aukce přilákal v pondělí 10. prosince do DK Metropol kromě desítek dražících a patronů obrazů také širokou veřejnost. Ta se mohla letos do celé akce zapojit kromě dražby obrazů také konzumací ve vybraných podnicích, kdy se k vydražené sumě z každého jídla či pití připojila určitá částka. Návštěvníci Arpidu podpořili také zakoupením památky na tento večer prostřednictvím fotografie z fotokoutku.

Letošní aukce začala netradičně dražbou nultého obrázku Barči Sedláčkové a za doprovodu dvojice Jany Křížové a licitátora Jaromíra Procházky pokračovala dalšími 28 krásnými obrázky. Večer se tak neobešel bez spousty vtípků a skvělé nálady. Velký boj se potom strhl o Mudrce Robinsona a Madonu, které jejich patroni vydražili za neuvěřitelných 70 tisíc korun.

 „Kdyby mi někdo před pár lety řekl, že uspořádám v Českých Budějovicích charitativní akci, při které se vydraží milion korun během dvou hodin, nevěřila bych mu. Ale zázraky se ději a já si neskutečně vážím všech dobrých lidí, kteří se této akce účastní, ať jako dražitelé nebo partneři akce. Je to neuvěřitelné, ale některé věci zkrátka nemají hranice. Všem moc děkuji!” s úsměvem a slzy v očích hodnotí akci její organizátorka, Barbora Povišerová.

Andělská aukce pomáhá centru Arpida již jedenáct let a za tuto dobu díky dobrým andělům Arpida převzala již více než 7 milionů korun. Každoročně tak napomáhá tomu, aby děti a dospělí měli pod jednou střechou kvalitní zázemí a vše, co potřebují. 

„Budeme se zase na všechny těšit v příštím roce, ve kterém pro veřejnost připravíme ještě více novinek,“ zakončuje organizátorka akce.

Tisková zpráva

Štítky Andělská aukce, charita, Arpida, výtěžek, dražba, obrázek, Dům kultury Metropol, Jaromír Procházka, České Budějovice

Charitativní Andělská aukce vynesla více než milion korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.