Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Před posledním zápasem roku si jdou zarybařit. Jak slaví Vánoce budějčtí volejbalisté?

Volejbalisty budějckého Jihostroje čeká poslední zápas roku. Dva dny před Štědrým dnem přivítají ve Sportovní hale úřadující mistra z Karlových Varů a bude to určitě parádní podívaná. I když hráči na šlágr kola pilně trénují, někteří z nich si najdou čas i na vánoční rybaření.

Po tréninku se Valerii, Martin a Tomáš spolu sešli ještě kousek od haly, přímo na břehu řeky Vltavy. Každý měl v ruce prut a zkoušeli z vody vytáhnout nějakou tu rybu. Mají tu své oblíbené místo, prý tu je hodně kaprů či štik. Při rybaření jsme měli trochu času si popovídat o nadcházejících Vánocích.

Už osm let jsem v cizině, takže je neslavím. My je doma stejně máme až šestého ledna. Můj Štědrý den se nijak neliší od běžného dne, jsem doma a koukám na televizi. Kapra a rybí polévku tedy nemám, i když už jsem to loni ochutnal,“ směje se sympatický blokař z Ukrajiny Valerii Todua. „A na druhou stranu toho šestého už máme tady zase trénink, takže znovu nic neslavím. Ale kdybych byl doma, všichni se sejdeme u jídla, to je podobné jako tady. Největší zábava je u nás na Silvestra, kdy si dáváme i dárky,“ podotýká Todua.

Ostatním hráčům samozřejmě tradiční večeře na stědrovečerní tabuli nesmí chybět. Kapry si už ale milovníci rybaření Martin Kryštof s Tomášem Filou sami před Vánoci nechytají. „Je jasné, že když člověk chytne pěknou rybu, tak si jí vezme, ale kapr je lepší čerstvý. Jako malý kluk jsem na Vánoce rybu chytal,“ vzpomíná naše libero. Jak Martin Kryštof, tak i smečař Tomáš Fila si užívají svátky především s dětmi. „Vánoce trávíme už tady v Budějovicích. Od té doby, co udělali na náměstí kluziště, tak chodíme dopoledne bruslit,“ popisuje Tomáš Štědrý den u Filů. Rodina Martina Kryštofa si zase chodí do katedrály pro Betlémské světlo, to je jejich tradice.

Ještě, než začnou vánoční svátky, budou se muset všichni tři „rybáři“ soustředit na poslední zápas roku. Na sobotní Karlovarsko. Zpozornět budou muset i diváci, protože zápas začne až v 19:30 hodin, a to kvůli hokejovému utkání Motoru.
Celý týden máme na našem oficiálním facebookovém profilu VK Jihostroj dražbu o originální hráčské dresy, ve kterých hráči odehráli dvě soutěžní utkání. Na zápase pak bude u hlavního vchodu i charitativní stánek, ve kterém naše volejbalistky z Madety budou prodávat občerstvení. Výtěžek z dražby a z prodeje půjde celý na sbírku Budějcké obědy dětem. Každý kdo přispěje na dobrou věc, může vyhrát hodnotné ceny od našich partnerů. Všichni jsou srdečně zváni, bude to určitě zajímavá podívaná,“ uvedl manažer klubu Robert Mifka.

Autoři | Foto VK Jihostroj

Štítky volejbal, Jihostroj, Vánoce, rybym tradice, volejbalista, Štědrý den, rybaření, Martin Kryštof, Karlovy Vary, ryby, Tomáš Fila, silvestr

Před posledním zápasem roku si jdou zarybařit. Jak slaví Vánoce budějčtí volejbalisté?  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.