Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Budějcký primátor a jeho náměstci dostali od Ježíška rozličné věci - od svetrů přes detektor kovů po druhou kůži

Na Vánoce se stejně jako všichni ostatní Budějčáci těší i primátor se svými náměstky. Co letos dostali od Ježíška? Líbilo se jim všechno? A kde letos slaví svátky a Silvestra?


Pod stromeček jsem letos dostal motorkářské doplňky, oblečení, kosmetiku, alkohol a detektor kovů. Potěšilo mne úplně vše," chválí si primátor Jiří Svoboda.

Od města si o svátcích rád odpočine. Jako většinu Vánoc a Nových roků trávím na chalupě," nastiňuje své sváteční a novoroční plány primátor.

Nakonec připojuje i přání do nového roku: „Přeji všem v první řadě zejména zdraví. Pak také spokojenost, klid, pohodu a celoroční počasí bez extrémů, otevřenost názorům druhých, pokoru a snahu nalézat kompromisy ve složitých situacích," říka Jiří Svoboda.

Náměstek primátora Petr Holický se příští rok rozhodně nebude nudit. „Ježíšek mi přinesl hlavně zážitky, tedy poukázky na ně - třeba na plavbu pražskými Benátkami. Radost mi udělala také Cílkova kniha esejů o místech, silách a dracích," vyjmenovává Holický. Žádné nevhodné dárky prý nedostal. „To přece Ježíšek nenosí," domnívá se náměstek pro  finance a ekonomiku. 

Vánoce slaví doma v rodinném kruhu. „Před silvestrovskou půlnocí jezdíme pozorovat dění v budějcké kotlince na některý z okolních kopců. Je to velká podívaná," připojuje svůj tip Petr Holický.

Má pro nás i poselství do nového roku: „Buďme pro své okolí dobrou inspirací jak slovem, tak činem. Pamatujme na přísloví "Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá",“ nabádá náměstek Holický.

Náměstkovi pro majetek a památkovou péči města určitě nebude zima. „Vánoce byly letos ve znamení svetrů, které Ježíšek vybíral pod dohledem manželky. Takže krásných svetrů!," rozplývá se Tomáš Bouzek. Největší radost měl ale z dárků někoho jiného. „Nejvíc mě potěšily synovy dárky, lego a puzzle," svěřuje se náměstek.

Podle svých slov z žádného dárku zklamaný není: „Žádné průšvihy pod stromkem nebyly, užil jsem si i ponožky," říká skromně Bouzek.

Vánoce i Nový rok slaví Tomáš Bouzek se svou rodinou mezi Budějcemi a Pískem. A co vzkazuje do nového roku? „Čtenářům Drbny přeji hodně zdraví! V novém roce pak více spokojeného úsměvu a radosti než starostí," uzavírá.

Náměstek Viktor Vojtko bude mít svou kancelář na radnici díky Ježíškovi vyzdobenou. „Pod stromeček jsem dostal například obraz Tomáše Garrigua Masaryka, knihy a oblečení. A od dětí nový hrneček do práce, který mi udělal obzvlášť radost," chlubí se muž, který má v Budějcích pod palcem cestovní ruch, školství a sociální věci. Dodává, že nedostal nic, co by ho nepotěšilo.

Viktor Vojtko jako správný patriot zůstává i přes svátky ve městě. „Vánoce slavíme se širší rodinou v Budějcích. Na Nový rok většinou se ženou a dětmi odpočíváme po Silvestru, který trávíme s přáteli," popisuje náměstek.

Nakonec připojuje i vzkaz pro všechny Budějčáky a Drbňáky: „Mým novoročním poselstvím je, aby se lidé navzájem snažili více naslouchat a nedělali si názor příliš rychle. To, co se prezentuje v médiích a na sociálních sítích, je velmi často hodně zkreslené. A realita obvykle bývá složitější," upozorňuje náměstek Vojtko.

Ivo Moravec se na radnici stará o správu veřejných statků, veřejné zakázky, životní prostředí, a mimo jiné i o sportovní zařízení. Plány kolem sportu má na příští rok nejen v práci, ale i v soukromí. „Pod stromkem jsem našel superchytré triko – druhou kůži. To bych příští rok mohl Budějcký půlmaraton dát pod půl hodiny," doufá Moravec.

Radost měl ze všech dárků. „Darovanému koni, zejména pokud je od Ježíška, na zuby nehledím," říká náměstek.

Svátky si Moravec užije doma s rodinou. „Vánoce i Nový rok trávím v našem městě - v Sucháči s manželkou, dětmi a morčetem Žofkou," prozrazuje náměstek.

Náměstek primátora František Konečný je zřejmě vášnivý čtenář a hravý člověk. „Od Ježíška jsem letos dostal zejména zajímavé knihy, společenskou hru, oblečení a to nejdůležitější jako každoročně, krásnou rodinnou atmosféru," chválí si náměstek pro dopravu, územní rozvoj a architekturu. Dodává, že ho potěšily všechny dárky, které našel pod stromečkem.

Program o svátcích má Konečný rozmanitý. „Vánoce jsem slavil v rodinném kruhu v Budějcích a konec roku strávíme s manželkou a dvěma pejsky na Šumavě," těší se náměstek.

A co nám náměstek Konečný vzkazuje do nového roku? „Děkujme za každé nové ráno, kdy se probudíme my a naši nejbližší zdraví."

Náměstek pro územní plán, strategický plán, rozvoj a kulturu Juraj Thoma bohužel nestihl odpovědět, protože toho času byl mimo kancelář na dovolené.

Štítky Budějce, primátor, náměstek, Vánoce, svátky, Silvestr, nový rok, Ježíšek, svetr, Jiří Svoboda, České Budějovice, Ivo Moravec, Tomáš Bouzek, Viktor Vojtko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějcký primátor a jeho náměstci dostali od Ježíška rozličné věci - od svetrů přes detektor kovů po druhou kůži  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.