Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Jihočeským hasičům bude při zásahu pomáhat stabilizační kontejner

Záchrana osob ve zřícených budovách je jedním z technicky a takticky nejkomplikovanějších zásahů. Jihočeským hasičům nyní bude u těchto zásahů pomáhat nově pořízený stabilizační kontejner.

Technický kontejner vybavený stabilizačními prostředky se používá při zásahu u zřícení nebo sesuvu půdy. Českobudějovičtí hasiči mají nyní takový stroj k dispozici včetně hydraulické soustavy, vzpěru a podpěru. Podobný kontejner mají také na stanicích v Prachaticích, Písku a Jindřichově Hradci. 

„V případě, že je nutné u zásahu nahradit použité hydraulické prostředky, aby je bylo možné využít k dalšímu postupu zřícenou budovou, nebo je nutné zpevnit již vytvořenou záchrannou cestu, bude od nového roku v Jihočeském kraji vyjíždět nový stabilizační kontejner. Kontejner je určený a vybavený pro stabilizaci budov po sesuvech, má dostatek materiálu na pažení a také materiál na zastřešení budov,“ vysvětlila mluvčí Jihočeských hasičů Vendula Matějů.

V kontejneru, který by mohl představovat truhlářskou dílnu, najdeme fošny, hranoly nebo stavební prkna, podkládací desky a klíny, sekery, páčidla, plachty, motorové pily a dále nezbytný drobný materiál jako jsou hřebíky, vruty, kladiva, šroubováky nebo úhelníky.

„Kontejner je pořízen jako taktický celek včetně nosiče kontejnerů z programu IROP,“ uzavřela Matějů.

Foto hzsjk.cz

Štítky hasiči, jižní Čechy, stabilizační kontejner, IROP, kontejner, materiál, Písek, Prachatice

Jihočeským hasičům bude při zásahu pomáhat stabilizační kontejner  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.