Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Správa národního parku Šumava nedoporučuje výlety do přírody

V těchto dnech je nebezpečí ve vyšších polohách Šumavy opravdu vysoké. Stromy se pod tíhou mokrého sněhu lámou a turistům, jak pěším, tak i těm, kteří na Šumavu přijedou za sportem, vedení Šumavy momentálně vstup do lesních porostů nedoporučuje.

„Na stromech leží desítky kil mokrého sněhu. Některé běžkařské trasy jsou zafoukané a úseky, které je člověk zvyklí jet třeba hodinu se mohou protáhnout až na dvakrát delší dobu. Lidé by se měli vyhýbat lesům. Na pastvinách takové nebezpečí nehrozí,“ říká tiskový mluvčí Národního parku Šumava Jan Dvořák.

Pokud přeci jen na běžky chcete vyrazit, zvolte několikakilometrové kolečko například z Nové Pece na pastviny a ze Stožce do vesnice Dobrá. Situace by se mohla zlepšovat. Na Šumavě přestalo foukat a některé obce už začínají znovu projíždět a udržovat stopy (mimo les). Není ale jasné, kdy se budou moci běžkaři a výletníci do lesů bezpečně vrátit. 

 

 

Foto pixabay.com

Štítky Šumava, zima, běžky, nebezpečí, Správa Národního parku Šumava, les, Jan Dvořák, Národní park Šumava, Nová Pec, Stožec

Správa národního parku Šumava nedoporučuje výlety do přírody  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.