Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Českobudějovická nemocnice dokončuje stavbu nového psychiatrického oddělení

Stavba by měla být hotová do konce ledna. Tím ale modernizace v nemocnici nekončí. Pacienti se budou moci těšit na novou stanici dárců krve nebo lůžkovou část rehabilitace. Zaměstnancům usnadní práci nová prádelna.

Psychiatrické oddělení se z dolního areálu do historické budovy v horním areálu přesune v březnu. „Objekt je kompletně zrekonstruován od suterénu do druhého patra. Kromě toho jsme přistavili část do ulice L. B. Schneidera,“ informuje vedoucí Oddělení stavebních investic Ing. František Bostl.

V únoru se začne pracovat na patrovém parkovišti – nájezdová rampa, která je nyní užívána zaměstnanci, se dočká zastřešení. V březnu, kdy nemocnice zahájí přístavbu tělocvičny u fyzioterapie, a ve stejném měsíci bude také zbouráno stávající zastřešení k příjezdu sanitních vozů u pavilonu C. „V tomto okamžiku je zastřešení pouze pro maximálně čtyři vozy. Nové zastřešení nabídne stání až pro devět vozů. Toto bude dokončeno do začátku letních prázdnin,“ vysvětluje Ing. Bostl.

Českobudějovická nemocnice do stavebních prací v letošním roce investuje více než půl miliardy korun. 

Foto Jana Kroneislová

Štítky nemocnice, stavba, rekonstrukce, českobudějovicko, Nemocnice České Budějovice

Českobudějovická nemocnice dokončuje stavbu nového psychiatrického oddělení  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.