Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

FOTO: Sto sedmdesát dva otužilců se vrhlo do Malše, podpořili Centrum Bazalka

Včerejší odpoledne patřilo na Maláku čtvrtému ročníku akce pod heslem „Nebuďme chladní“ aneb ukončení otužilecké sezóny ponorem do řeky Malše. Skupinka Promrzlé Pyjavice spolu s Centrem BAZALKA uspořádaly charitativní zánor.

Krátce po druhé hodině odpoledne se otužilci, profesionální plavci, amatéři z řad veřejnosti vrhli do vody, která měla 4,5 stupňů. I když to vypadalo, že se sluníčko neukáže, před zánorem vykouklo a chuť jít si zaplavat byla zase o něco větší. Součástí akce byla exhibice zimního plavání při závodě na sto metrů, recesistický závod otužilců s podporou nafukovacích zvířátek a představení jednotlivých otužileckých skupin operujících nejen v českobudějovickém okrese.

Sponzoři, otužilci, ale i diváci, kterých se během včerejší akce sešlo několik desítek, přispěli dohromady částkou 35 701 korun. Přispívat mohli přímo do kasičky Centra BAZALKA nebo zakoupením kávy z Drbárny, která z každého prodaného nápoje věnovala deset korun. Celý výtěžek  letos přispěje k zakoupení pozemku ke stavbě Domova pro osoby se zdravotním postižením.

Foto Dan Kubát

Štítky otužilci, plavci, charitativní akce, Bazalka, Malše

FOTO: Sto sedmdesát dva otužilců se vrhlo do Malše, podpořili Centrum Bazalka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.