Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Padesátka dobrovolníků uklízela okolí Dívčic, nasbírali skoro tunu odpadu

Padesátka dobrovolníků z Dívčic a jejich spádových obcí, České Lhoty, Dubence, Novosedel a Zbudova uklidila včera „svůj kus Česka“. V rámci akce Ukliďme svět – Ukliďme Česko a s podporou Jaderné elektrárny Temelín Skupiny ČEZ se Dívčičtí zaměřili především na hráze okolních rybníků, místa podél silnic a železniční trati.

Úklid odstartoval v devět hodin, všichni sběrači byli vybaveni reflexními vestami, ochrannými rukavicemi a pytli na odpad. A nebylo ho málo. Například Novosedelská skupina narazila u hráze Horního rybníka na vznikající černou skládku. Za pouhých patnáct minut tak na místě vyrostla hromada pytlů s PET lahvemi a dalším odpadem. Na místě sběrači nalezli i zbytky staré lednice, zadní sklo od osobního automobilu, pneumatiky, staré kabely a další odhozené zbytky různých předmětů a materiálů.

„Samotné obce jsou čisté, ale v okolí už je to mnohem horší. Zdaleka ne všichni jsou ale k nepořádku kolem rybníků, silnic nebo železniční tratě lhostejní, a proto jsme tady. Díky podpoře temelínské elektrárny si navíc odpoledne zpříjemníme společným setkáním sousedů,“ poznamenal Marian Albrecht z Novosedel, člen dívčického zastupitelstva a doplnil, že do akce „Ukliďme Česko“ se poprvé obec zapojila loni, kdy ji zorganizovalo dnes už její bývalé vedení.

Do sběrného dvora v sobotu odvezli dobrovolníci z Dívčic téměř tunu odpadu, který ještě ráno hyzdil okolní přírodu.

Tisková zpráva | Foto Petr Pokorný

Štítky Ukliďme Česko, odpad, skládka, Dívčice, Česko, Novosedly, Jaderná elektrárna Temelín, ČEZ, Dubenec, Zbudov, Česká Lhota, Horní rybník

Padesátka dobrovolníků uklízela okolí Dívčic, nasbírali skoro tunu odpadu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.