Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dotaci z Evropské unie získala od roku 2014 necelá třetina jihočeských obcí

Dotace z Evropské unie od roku 2014 získala necelá třetina jihočeských obcí. Řada z nich ale o grant vůbec nezažádala. Dotaci na různé projekty v posledních pěti letech získalo z Evropské unie 195 ze 624 jihočeských obcí.

„Často se jedná o obavy. Obce mají trošku strach z administrativy s tím spojené. Další důvod vidím v tom, že řada obcí ani neví, že dotace na dané projekty existují,“ uvedla Barbora Benešová ze společnosti G-Project. EU vypisuje dotace například na rekonstrukce silnic, vybavení škol, rozšíření školek nebo výstavbu čističek odpadních vod.

Nejaktivnějším městem, které uspělo od roku 2014 s nejvíce žádostmi, jsou Budějce. Evropská unie jihočeské metropoli schválila a podpořila 18 projektů. Následuje Písek se 14 a Mladá Vožice s 11 žádostmi. Nejvíce peněz v přepočtu na počet obyvatel dostaly Mirotice, které na jednoho občana získaly 60 tisíc korun.

„Po roce 2020 budou mít Jihočeši o 20 procent dotací měně a také klesne výše dotace projektu z dnešních 85 na 55 procent. Takže ideální čas, kdy získat peníze do obce, je letos,“ dodal jednatel G-Projektu Jan Šmidmayer

Autoři | Foto Jana Kroneislová

Štítky Evropská unie, správa, dotace, Jihočeský kraj, projekt, České Budějovice, Písek, Mladá Vožice, Mirotice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dotaci z Evropské unie získala od roku 2014 necelá třetina jihočeských obcí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.