Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Do Budějc se vrací Revolution train. První vlak, který nevozí cestující do měst, ale za příběhem

Na budějcké nádraží se znovu vrací protidrogový vlak. Projekt, který má dětem, ale i dospělým ukázat, co dokáží drogy, zastaví ve stanici České Budějovice už ve čtvrtek. Návštěvníci budou vtaženi do devadesátiminutového programu plného napětí, a to zcela zdarma díky finanční podpoře města.

Vlak do Budějc dorazí ve čtvrtek 13. června a zůstane na nádraží až do pátku. Dopolední kapacita je určena pro školy, zatímco široké veřejnosti je vyhrazena doba od 15:30 do 18 hodin. Program určený primárně pro děti od 12 do 17 let začíná každých 20 minut, ale jsou vítáni všichni, které daná problematika zajímá.

Vlakem to nekončí

Protidrogový vlak je pouhým začátkem, na který navazuje řada aktivit organizovaných ve spolupráci s Policií České republiky a plánovaných inovativních projektů v podobě RT HUBu či počítačového hřiště.

Šest stříbrných obrněných vagónů skrývá čtyři kinosály, osm interaktivních místností, ve kterých zjistíte, jak snadné je propadnout drogám, a jak těžké je se závislosti zbavit.

Projekt má za sebou návštěvu více než 110 měst v Česku, Německu a na Slovensku, kde ho vidělo více než 110 tisíc lidí.

Autoři | Foto Jana Kroneislová

Štítky Revolution train, protidrogový vlak, České Budějovice, projekt, Policie České republiky, Německo, Česko, Slovensko

Do Budějc se vrací Revolution train. První vlak, který nevozí cestující do měst, ale za příběhem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.