Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Teplá voda v Českých Budějovicích teče i při odstávce teplárny

Plánovaná odstávka výrobního zařízení teplárny začne v pátek 19. července ve 20 hodin a skončí 23. července v 9 hodin. Zatímco v řadě měst pravidelná letní odstávka výrobních teplárenských zařízení znamená i dočasné přerušení dodávek teplé vody, v Českých Budějovicích o ni lidé již léta nepřicházejí.

Umožňují to diverzifikované energetické zdroje českobudějovické teplárny, která je nasazuje při údržbě a opravách zdroje v Novohradské ulici. Tyto práce letos začnou ve večerních hodinách pátku 19. července a skončí v devět hodin ráno 23. července.

„Pravidelná letní odstávka výroby slouží k revizi a technické údržbě strojů a zařízení, které jsou jinak v nepřetržitém provozu. A protože jde jen o pár dnů, postup prací se s předstihem velmi detailně připravuje a plánuje,“ říká Martin Žahourek, člen představenstva městské Teplárny České Budějovice.

Ta centrální teplo a teplou vodu dodává do téměř 30 tisíc domácností. V konkrétních domech a místech ale může při opravách rozvodné sítě v ulicích dojít k přerušení dodávek v rádu několika hodin. O tom jsou dotčení zákazníci vždy předem informováni. Obdobně to platí i pro firemní klientelu s výjimkou odběratelů technologické středotlaké páry, kde není možné dodávku po dobu odstávky zajistit.

V této době se kontroluje a opraví vše, na co v topné sezóně není čas nebo to kvůli nepřetržitému provozu není ani možné. Teplárna se tím připravuje už na sezonu novou, začínající zpravidla během září podle vývoje počasí.

„Pro bezpečnost a spolehlivost dodávek tepla, teplé vody a páry jsou tyto práce a preventivní prohlídky zařízení zcela zásadní. Energetika je provozně velmi náročná a každé opomenutí nebo zanedbání údržby se zpravidla později vymstí,“ dodal Martin Žahourek.

Tisková zpráva

Štítky Teplárna, České Budějovice, odstávka, teplá voda, údržba

Teplá voda v Českých Budějovicích teče i při odstávce teplárny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.