Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hygienici uložili na jihu Čech dětským táborům čtyři pokuty

Hygienici v Jihočeském kraji uložili kvůli nedostatkům na dětských letních táborech v této sezoně čtyři pokuty. Celkem za ně provozovatelé zaplatili 19 tisíc korun. Nedostatky se týkaly skladování syrového masa, podmínek ke skladování potravin, závad v ubytování dětí nebo zásobování pitnou vodou. Hygienici zatím zkontrolovali 67 táborů.

„Situace ohledně nedostatků se nijak neliší od minulých let. Navíc se řada provozovatelů snaží zázemí vylepšit. Budují například modernější sprchy a zázemí, aby zvýšili komfort pro děti," uvedla Marie Nosková z jihočeské hygienické stanice.

Včera se hygienici vydali na kontrolu tábora v Nesměni na Českobudějovicku. Místo rovněž navštívil ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (ANO). „Jako dítě jsem také jezdíval na tábory a považuji to za velmi dobrou zkušenost, protože takové pobyty vedou k vyšší míře osamostatnění. Chtěl jsem dnes vidět, jak probíhá kontrola táborů, protože hygienické stanice spadají pod resort zdravotnictví," řekl Vojtěch.

Nosková uvedla, že na letošní prázdniny plánují hygienici stovku kontrol. Nejvíce jich absolvují v červenci. „Srpen už není z pohledu táborů tolik exponovaný jako první měsíc prázdnin," řekla.

Letos se v létě v Jihočeském kraji koná 285 táborů, kam je přihlášeno přibližně 37 800 dětí. Je to nejvíce ze všech regionů v republice. Jde o akce pro minimálně 30 dětí na dobu ne kratší než pět dní.

ČTĚTE TAKÉ: V hotelu na Strakonicku se propadla terasa. Bylo na ní 15 dětí

Hygienici před pár dny kontrolovali i rekreační zařízení v Sedlici na Strakonicku, kde se zřítila terasa hotelu. Záchranáři kvůli tomu ošetřili 15 dětí. Hygienici místo zkontrolovali na podnět policie. Nešlo o klasický tábor, ale o rekraci přátel.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, zdraví, rekreace, hygiena, kontrola, děti, Nesměň, Česko, Jihočeský kraj, Marie Pštrossová-Nosková, Krajská hygienická stanice, Adam Vojtěch, ANO 2011, okres České Budějovice, okres Strakonice, dětský tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hygienici uložili na jihu Čech dětským táborům čtyři pokuty  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.