Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na Teplou Vltavu nesmí vodáci, kvůli suchu klesla hladina vody na minimum

V úseku od Soumarského mostu a Pěknou platí od dnešního rána zákaz splouvání Teplé Vltavy. Důvodem je málo vody. V místě klesla hladina řeky pod 50 centimetrů. Vodáci, kteří mají zaplacené rezervace, dostanou své peníze zpět.

Správa národního parku Šumava dnes ráno vydala informaci o zákazu splouvání Teplé Vltavy v úseku Soumarský most – Pěkná. Hladina Teplé Vltavy totiž dosahuje pouhých padesáti centimetrů. Přesná hladina se měří vždy ráno v osm hodin. Na všech nástupních místech je potom informace o aktuálním režimu splouvání uvedena prostřednictvím piktogramů.

„Dnes je první den za sezonu, kdy voda klesla pod padesát centimetrů, což je jeden limit, který zajišťuje splouvání. Zákaz platí do doby než nezaprší. V loňském roce padl první zákaz až v srpnu. Letos to přišlo zhruba o 14 dní dříve,“ řekl mluvčí Národního parku Šumava Jan Dvořák.

Lidé se nemusejí bát, že by o své peníze za registraci přišli. „Vodáci, kteří měli zaplacenou registraci na dnešní nebo další dny, kdy je vydán zákaz, dostanou své peníze zpět,“ uvedl Dvořák.

Foto Facebook Půjčovna Lodí Soumarský Most - Spolek Sportovních Aktivit Šumava

Štítky vodáci, voda, léto, Soumarský most, NP Šumava, peníze, Vltava, Teplá Vltava, Jan Dvořák, Správa Národního parku Šumava, Národní park Šumava

Na Teplou Vltavu nesmí vodáci, kvůli suchu klesla hladina vody na minimum  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.