Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Otevření plaveckého stadionu brzdí komplikace, návštěvníci si musejí počkat do druhé poloviny září

Otevření vnitřního plaveckého bazénu komplikují nedostatky, které odhalila právě probíhající rekonstrukce sprch. Kvůli poškozené stropní desce se tak prodlouží termín dokončení oprav. Veřejnost by do bazénu mohla začít chodit nejpozději 23. září.

Původní termín otevření byl naplánován na 9. září, už teď je ale jasné, že se termín otevření posune. V průběhu oprav sprch byla zjištěna nesoudržnost stropní desky v části sprch a ve stropní desce byla následně zjištěna degradací zasažená její výztuž, a to v podstatně větším rozsahu, než jaký byl předpokládán při přípravě opravy.

Po zjištění tohoto problému bylo rozhodnuto o okamžitém provedení sanace. „Technologické postupy u oprav tohoto typu vyžadují časově náročné technologické přestávky, a aby byla sanace provedena správně, prodlouží se termín dokončení oprav sprch v hlavní budově plaveckého stadionu,“ uvedla tisková mluvčí města Jitka Welzlová.

Podle ředitele Sportovních zařízení města České Budějovice Tomáše Nováka nedojde k rušení výukových kurzů plavání, které v plaveckém stadionu pro žáky základních a mateřských škol probíhají vždy v dopoledních hodinách pracovních dnů. „Pro výuku plavání budou využívány sprchy dětského bazénu. Provozovatel připravuje zároveň model „provizorního“ využívání plaveckého stadionu pro trénující sportovce, aby mohli začít trénovat také už 9. září. V příštím týdnu začnou jednání se zástupci sportovních oddílů,“ uvedl Novák.

V minulých letech se kromě jiného opravovala vana velkého bazénu, kterou prosakovala voda do strojovny. Kromě oprav, které běžný návštěvník vidí, probíhají opravy v "podpalubí". Ty sice vidět nejsou, ale jsou pro bezproblémové provozování bazénu nezbytné, a tak se kompletně vyměnila oběhová čerpadla bazénové vody, opravoval se sytém vytápění jak velkého tak dětského bazénu, jsou osazeny nové bojlery a v letošním roce byly vyměněny původní pískové filtry. 

Foto Jana Kroneislová

Štítky plavecký bazén, rekonstrukce, České Budějovice, oprava, sprcha, bazén, Tomáš Novák

Otevření plaveckého stadionu brzdí komplikace, návštěvníci si musejí počkat do druhé poloviny září  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.