Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Plavecký stadion se dočká nové střechy, nebyla opravována 50 let

Plavecký stadion čeká rekonstrukce střechy. S pracemi, které vyjdou na zhruba 35 milionů, by se mělo začít za dva roky. Oprava by měla trvat maximálně sedm měsíců. Na výrazné omezení provozu by ale rekonstrukce neměla mít vliv.

Projekt zatím ale na stole neleží. Ten bude vytvořen až příští rok. Samotné práce pak začnou v roce 2021. Stadion už má za sebou několik oprav. Nejprve se rekonstrukce týkala izolace bazénu, následně se na dvě etapy pokládala nová dlažba a stavěla vířivka. Naposledy letos řemeslníci opravovali sprchy a toalety.

Vzhledem k tomu, že je střecha původní a nebyla opravována 50 let, mohlo by se také stát, že jednou by se plovárna musela na delší dobu zavřít. „Jedná se o postupné práce, které musíme provést. Nechceme dopustit, aby se bazén dostal do situace, kdy bychom ho vzhledem k jeho stavu museli zcela zavřít na delší dobu," uvedl náměstek českobudějovického primátora Ivo Moravec.

Pokud by nastala situace, že by oprava střechy přeci jen měla vliv na provoz bazénu, práce by byly posunuty do doby, kdy probíhá pravidelná letní odstávka.

Někteří lidé jsou ale k rekonstrukci střechy skeptičtí. „Nevěřím tomu, že rekonstrukce bude trvat sedm měsíců. Po zkušenostech s tobogánem, kdy trvalo rok, než jsme si mohli sjet,“ řekla například Petra S. Podobný názor sdílí i Karel B., který se opřel do letošního pozdějšího otevření bazénu pro veřejnost. 

Foto Jana Kroneislová

Štítky bazén, oprava, střecha, České Budějovice, rekonstrukce, Ivo Moravec

Plavecký stadion se dočká nové střechy, nebyla opravována 50 let  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.