Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Alšovka pořádá tradiční adventní soboty. Těšit se můžete na výtvarnou dílnu nebo Mikulášskou pohádku

Alšova jihočeská galerie pořádá už čtvrtým rokem adventní trhy s bohatým doprovodným programem pro děti i dospělé. První ročník s názvem Zámecký advent se konal v roce 2016 a velký zájem ze strany veřejnosti přiměl organizátory k pořádání dalších ročníků s novým názvem Alšovka advent, který se stal zažitým pojmem, a proto i letošní ročník nese stejný titul. Vstupné je zdarma. Stánky nabízejí pouze českou produkci zejména řemeslných a ručně vyráběných výrobků.

Adventní trhy probíhají každou adventní sobotu v prostorách galerie v Zámecké jízdárně v Hluboké nad Vltavou. Hlavním tématem jsou Vánoce Adolfa Borna, stejně jako loňský rok. Připraven je fotokoutek v kresbě Krkonošský Betlém, jehož originál se nachází ve sbírce AJG. Zahájení Alšovka advent proběhne již 30. listopadu v 10 hodin a slavnostního slova se ujme filmový režisér Zdeněk Troška.

Návštěvníci se také mohou těšit na Mikulášskou pohádku, Duo Budvicense, či zábavně poučný projekt Experiment aneb plnou parou vpřed. Pro děti je také připraveno překvapení. Prvních sto dětí, kteří přinesou vlastnoručně vyrobenou vánoční ozdobu a pověsí ji na náš stromeček, dostanou malý dárek. Chybět nebude ani výtvarná dílna vánočního tvoření s pracovníky AJG.

Ve stejném duchu se ponesou i další adventní soboty, kde vystoupí řada dalších hudebních i divadelních osobností, např. Kouzelník Alex, Marek Buble, Matyáš Cahák, divadelní společnost Úsilné a mnoho dalších. Adventní čas v poslední sobotu ukončí hudební vystoupení ZUŠ Piaristická České Budějovice.

Přijďte si zpříjemnit vánoční čas do Zámecké jízdárny Alšovy jihočeské galerie v Hluboké nad Vltavou každou sobotu od 10 hodin. Více informací na webových stránkách.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva

Štítky Alšova jihočeská galerie, výstava, advent, Alšova jihočeská galerie v Hluboké nad Vltavou, Adolf Born, Hluboká nad Vltavou, Zdeněk Troška, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Alšovka pořádá tradiční adventní soboty. Těšit se můžete na výtvarnou dílnu nebo Mikulášskou pohádku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.