Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Lyžařské areály Lipno a Hochficht o víkendu zahájí provoz

Velká jihočeská lyžařská střediska připravují na víkend zahájení sezony. Sjezdovky se pro veřejnost otevřou například v Lipně nad Vltavou nebo na Hochfichtu na hranicích s Rakouskem. Provozovatelé pro návštěvníky připravili svahy pokryté umělým sněhem. Přírodní zatím na jihočeských kopcích vzhledem k teplému počasí není.

Skireál Lipno zítra zahájí provoz na sjezdovkách Spojovací a Jezerní. Návštěvníci budou zároveň moci využívat výukové hřiště Fox park. Podle provozovatelů se bude lyžovat za ceny vedlejší sezóny.

Lipno původně chtělo zahájit sezonu o týden dříve, ale vzhledem k teplému počasí muselo termín posunout. „Vzhledem k současnému počasí se nám podařilo připravit a uchovat dostatek sněhu a jsme rádi, že se zařadíme mezi ty areály, které zvládly i přes tuto klimatickou nepřízeň otevřít,“ řekl obchodní a marketingový ředitel Skiareálu Lipno Jiří Falout.

Prozatím provizorní provoz nabídne i areál na česko-rakouské šumavské hranici Hochficht. „Otevřena bude jen část skiareálu, konkrétně čtyři kilometry sjezdovek včetně dvou dětských parků. V provozu bude desetimístná kabinková lanovka, čtyřsedačková lanovka na vrchol Hochfichtu a dva pojízdné koberce v dětských parcích. Lyžovat se proto bude za zvýhodněné ceny,“ uvedl ředitel skiareálu Hochficht Gerald Paschinger.

Lyžařské středisko Zadov zatím zvažuje, zda sezonu zahájí o víkendu. „Trošku nás trápí počasí, máme tu deset stupňů nad nulou. Ale pokud to jen trošku bude možné, chceme v sobotu začít,“ řekl za Skiareál Zadov Petr Vondraš. Dodal, že definitivně to středisko oznámí na svém webu dnes.

Jako první zahájil sezonu v Jihočeském kraji skiareál Kvilda. Po sjezdovce tam návštěvníci mohou jezdit od uplynulého víkendu.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky počasí, rekreace, hory, Jihočeský kraj, zima, lyže, Vodní nádrž Lipno, Hochficht, lyžařské středisko, sjezdovka, Rakousko, Lipno nad Vltavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lyžařské areály Lipno a Hochficht o víkendu zahájí provoz  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.