Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Město chtělo kvůli stavbě lávky získat pozemek u výstaviště. Předběhla ho budějcká firma

Příjemnější cestu pro chodce a cyklisty a plynulejší průjezd pro řidiče. To chtělo město zajistit pomocí nové lávky, která měla vzniknout naproti výstavišti, a vést směrem k Dlouhému mostu. S koupí pozemku ale město předběhla budějcká developerská firma. Radnice tak bude jednat s novým majitelem.

Pozemek, na kterém bylo soukromé parkoviště, se město snažilo získat několik let. Chtělo tak vyřešit dopravní problémy kolem nejvytíženější silnice v Budějcích. „Z dopravních modelů nám vychází, že by lávka křižovatce Husovy a Na Dlouhé louce uvolnila „ruce“ a velmi bezpečně by také převedla pěší a cyklisty směrem z Máje na Dlouhý most,“ popsal náměstek pro dopravu Viktor Lavička.

Město má připravenou jednoduchou dopravní studii, která ukazuje, kudy by lávka měla vést. Začínat by měla právě na zmiňovaném pozemku parkoviště. S jehou koupí ale město předběhl jiný zájemce. „Byla předjednaná nějaká dohoda, která ale padla tím, že se původní majitel dohodl s jiným zájemcem,“ uvedl náměstek.

Tím by měla být společnost cb Immo, která stojí například za bytovou zástavbou na nedaleké Zlaté stoce.

Výstavba domů Na Zlaté stoce? Kritická dopravní situace a selhání města, tvrdí lidé

Klidné a tiché bydlení nedaleko lesoparku Stromovka. To slibují nově budované bytové domy Na Zlaté stoce. Lukrativní lokalita pro bydlení má ale jednu černou šmouhu. Podle některých lidí není dostatečně vyřešená dopravní situace a celkové...

Město tak bude o prodeji pozemku jednat s novým majitelem. „Stále máme zájem na tom projekt lávky realizovat. Má to návaznosti i na další projekty, například cyklostezku. Vstoupíme do jednání s novým majitelem,“ uvedl Lavička.

Pokud vše půjde dobře, a město se s novým majitelem domluví, mohla by se lávka začít stavět v roce 2021. Finance na její realizaci se město pokusí podle Lavičky získat z dotace.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto c-budejovice

Štítky České Budějovice, stavba, pozemek, prodej, lávka, Dlouhý most, kongresové centrum

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město chtělo kvůli stavbě lávky získat pozemek u výstaviště. Předběhla ho budějcká firma  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.