Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Nový zvukový maják na radnici má pomoct lidem se zrakovým postižením

Cestu na radnici nebo lepší orientaci v okolí usnadní lidem se zrakovým postižením nový zvukový orientační maják. Ten nechalo město umístit ke dveřím na magistrát. Ovládá se vysílačkou, kterou mají nevidomí lidé v bílé slepecké holi, a nebo v podobě příruční krabičky.

Nový zvukový orientační maják má lidem se zrakovým postižením umožnit lepší orientaci v prostoru. Najdeme ho u vstupních dveří do radnice. „Aktivuje se vysílačkou nevidomého. Tu může mít integrovanou přímo do bílé slepecké hole nebo má podobu příruční krabičky,“ popsal systém primátor města Jiří Svoboda.

Při aktivování zařízení zazní hlasová informace o místě, kde se nevidomý nachází, a popíše cestu ke vstupu do informačního centra města, kde mu přítomný pracovník pomůže při řešení vyřizované záležitosti. 

„Zrakově postiženým lidem tak bude umožněn samostatnější pohyb ve veřejném prostoru a zkvalitní se tak i přístup ke službám poskytovaným magistrátem,“ říká k novince primátor s tím, že zařízení se ještě musí doplnit o nahrání hlasových pokynů.

Ohodnoť článek

Autoři

Štítky novinka, zvukový maják, radnice, nevidomí lidé, maják, Jiří Svoboda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nový zvukový maják na radnici má pomoct lidem se zrakovým postižením  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.