Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Lyžařská střediska na jihu Čech jsou po silném větru v provozu

Lyžařská střediska na jihu Čech jsou v provozu i přes to, že je v úvodu týdne na čas omezil silný vítr. Kvůli němu v pondělí několik hodin nejezdily lanovky. Nyní však provoz pokračuje a ve střediscích leží dostatek sněhu.

Ve Skiareálu Lipno je otevřeno sedm kilometrů sjezdovek. Leží na nich přibližně půlmetrová vrstva sněhu. 

Dobré podmínky jsou také na svazích Hochfichtu, jenž se nachází na česko-rakouské hranici Šumavy. „Za poslední tři dny napadlo přes 30 centimetrů přírodního sněhu a v provozu jsou všechny lanovky a vleky. Pro běžkaře je na Schönebenu u hraničního přechodu Zadní Zvonková čerstvě upraveno 39 kilometrů stop pro klasický styl i bruslení," uvedl za skiareál Hochficht Martin Řezáč.

Skiareál láká na výborné sněhové podmínky a 19 kilometrů otevřených sjezdovek, na kterých leží až 85 centimetrů sněhu. V provozu jsou všechny lanovky a vleky. Na Sternsteinu se po nucené pauze od včerejšího dne opět lyžuje. K tomu připadlo několik centimetrů nového sněhu, který zlepšil lyžařské podmínky. Na sjezdovkách leží až 30 centimetrů sněhu. 

Dostatek sněhu je také ve středisku Zadov. V provozu jsou všechny sjezdovky a upraveno je také několik kilometrů tras pro běžkaře.

Autoři | Foto hochficht.at

Štítky počasí, rekreace, hory, Jihočeský kraj, Česko, lanová dráha, sjezdovka, Hochficht, Martin Řezáč, Šumava, Vodní nádrž Lipno, lyžařské středisko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lyžařská střediska na jihu Čech jsou po silném větru v provozu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.