Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Lidé mohou žádat o dotaci na podporu památkové péče. Připraven je jeden milion korun

Jeden milion korun je letos připraven v dotačním programu města na podporu památkové péče. Zájemci se mohou hlásit až do 25. března, a to s návrhy na obnovu fasád a střešních krytin nebo obnovu umělecko – řemeslných prvků a movitých památek.

Výzva dotačního programu byla vyhlášena tento týden. „Zájemci se mohou hlásit do opatření číslo 1, což je zachování a obnova fasád a střešních krytin s alokací 800 tisíc korun a také do opatření číslo 2, tedy do obnovy umělecko-řemeslných prvků a movitých památek s alokací 200 tisíc korun," uvedla mluvčí města Jitka Welzlová.

Celkem je v programu připraven jeden milion korun. Minimální spoluúčast financování projektu pro žadatele je 10 procent z uznatelných nákladů projektu u nepodnikatelských subjektů a 40 procent z uznatelných nákladů projektu u podnikatelských subjektů.

„V minulosti byla právě z těchto opatření zrestaurována mozaiková výzdoba v římskokatolickém kostele Panny Marie Růžencové v areálu kláštera petrínů, vyměněna střecha na kostele sv. Rodiny a celkově obnoven dům, který většina místních zná jako Alžír,“ uvedl primátor Jiří Svoboda.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky České Budějovice, dotace, podpora památkové péče, projekt, Jiří Svoboda, Alžír, památková péče

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé mohou žádat o dotaci na podporu památkové péče. Připraven je jeden milion korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.